Dulcele de Dabuleni nu mai e pepenele! In patria lubenitelor, rege e acum cartoful dulce. Vestita peste mari si tari, leguma a prins radacini si in pamant oltenesc. Mandri de isprava lor, cei de la statia de cercetare anunta ca aclimatizarea ei a fost un succes.

Aurelia Diaconu director Statiunea de Cercetare Dabuleni: Este o legume perfecta, perfecta pentru ca are un continut mare de amdion, vitamina C, vitamina E. 
Are un indice glicemic mic, ceea ce il recomanda si in hrana diabeticilor si este o legume completa.


30 de tone la hectar! Atat au scos agricultorii, in aceasta toamna. Nimic nu s-ar fi intamplat fara ajutorul coreenilor, care i-au invatat pe ai nostri cum sa deprinda tainele cultivarii cartofului orginiar din America de Sud.

Dulce ca mierea si portocaliu precum dovleacul bine copt, cartoful este valoros nutritiv. Abunda in vitamina A si in betacaroten, asa ca, doamnelor, nu ezitati sa-l consumati, daca vreti sa va straluceasca pielea. Este benefic si diabeticilor, iar nutritionistii spun ca nu ar trebui sa lipseasca nici din alimentatia copiilor. Fie ca-l pregatiti la cuptor, ca garnitura pentru pranz ori cina, fie ca il puneti in desert, deliciosul tubercul contribuie la portia zilnica de sanatate.

Ramanem in zona bucatariei ca sa va dam un pont: daca vreti sa profitati din plin de bogatiile cartofului dulce, gatiti-l in coaja si serviti-l alaturi de grasimi, cum ar fi untul sau uleiul de masline.
Si nu va faceti griji ca nu aveti unde sa-i gasiti. Tuberculii si-au luat avant si pe piata noastra, dar, cel mai important e ca, de anul acesta, la raft ii veti gasi si pe cei romanesti, in locul celor din Chile sau America.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si