Cartofii noi au apărut în piețe. Adevărul pe care comercianții îl ascund. Mai cumperi? - VIDEO
Cartofii noi. În vreme ce alte state își îndeamnă locuitorii să consume cât mai multe produse autohtone ca să depășească impasul provocat de coronavirus, o dilemă aprinde spiritele în piețele din România. Sunt sau nu cartofii noi de pe tarabe cultivați pe plaiurile autohtone?! Comercianții ar băga mână în foc pentru ei, numai că oamenii sunt surpinși să-i vadă mai devreme în piețe.
Cartofii noi. Munți de cartofi aurii abia scoși din pământ se revarsă de pe tarabe în Piața Obor. După etichete, aproape toți sunt din România- un posibil indiciu că au garanția gustului pe care cumpărătorii îl caută. Numai că în loc să atragă, belșugul cam pune pe gânduri: Oamenii se întreabă cum de au apărut așa devreme?
Cartofii noi românești apar de regulă pe tarabe în a doua jumătate a lunii mai
Cartofii noi românești apar de regulă pe tarabe în a doua jumătate a lunii mai. Până s-ajungă la vânzare, găsim și alții din import. Femeia din imagine spune că pe-ai ei i-a cultivat în seră și chiar dacă le-a pus etichetă că sunt autohtoni, cumpărătorii sunt sceptici pentru că nu știu să-i deosebească
Cartofii noi. Ca să convingă clienții că are cartofi românești, o comerciantă din Dâmbovita ne spune când i-a plantat și i-a cules. Munca începută mai devreme a ajutat-o să-i aducă pe tarabe odată cu alții din Belgia sau Polonia, ca să-i poată vindă la acelasi preț.
Un român mănâncă aproximativ 100 de kg de cartofi, anual
Potrivit Institutului Național de Statistică, un român mănâncă aproximativ 100 de kg de cartofi, anual- mai puţin decât cantitatea pe care o poate produce ţara noastră și, cu toate acestea, mulți tuberculi vin și din import.
Cartofii noi. Remi Răduț spune că va recolta abia peste 3 săptămâni când prețurile vor fi, semnificativ, mai mici.