In articol:
- Cartofii noi românești apar de regulă pe tarabe în a doua jumătate a lunii mai
- Un român mănâncă aproximativ 100 de kg de cartofi, anual
Cartofii noi. Munți de cartofi aurii abia scoși din pământ se revarsă de pe tarabe în Piața Obor.
Citeste si: Cartofi noi la cuptor cu mărar. Adaugă brânză rasă! Rețeta pe care o va iubi toată familia
Cartofii noi românești apar de regulă pe tarabe în a doua jumătate a lunii mai
Cartofii noi românești apar de regulă pe tarabe în a doua jumătate a lunii mai. Până s-ajungă la vânzare, găsim și alții din import. Femeia din imagine spune că pe-ai ei i-a cultivat în seră și chiar dacă le-a pus etichetă că sunt autohtoni, cumpărătorii sunt sceptici pentru că nu știu să-i deosebească
Citeste si: Ciorbă de pește. Rețeta moldovenească de borș pescăresc care te va cuceri
Cartofii noi. Ca să convingă clienții că are cartofi românești, o comerciantă din Dâmbovita ne spune când i-a plantat și i-a cules. Munca începută mai devreme a ajutat-o să-i aducă pe tarabe odată cu alții din Belgia sau Polonia, ca să-i poată vindă la acelasi preț.
Citeste si: Chiftele marinate. O mâncare delicioasă cu o rețetă foarte simplă. Care este secretul
Un român mănâncă aproximativ 100 de kg de cartofi, anual
Potrivit Institutului Național de Statistică, un român mănâncă aproximativ 100 de kg de cartofi, anual- mai puţin decât cantitatea pe care o poate produce ţara noastră și, cu toate acestea, mulți tuberculi vin și din import.
Cartofii noi. Remi Răduț spune că va recolta abia peste 3 săptămâni când prețurile vor fi, semnificativ, mai mici.
Citeste si: Specialiștii trag un semnal de alarmă! Românii ar putea rămâne fără un aliment indispensabil vieții
Cartofii noi. Pe de altă parte, mulți fermieri aleg să-i exporte. Străinii le oferă un preț mai bun în funcție de soi și calitate.