Regulamentul fotbalului va introduce în curând cartonaşele albastre, cu care jucătorii care comit faulturi tactice sau protestează împotriva deciziilor arbitrului vor fi eliminaţi 10 minute, conform publicaţiei britanice The Telegraph.

Citește și: Mutarea anului în Formula 1! Cum a ajuns Lewis Hamilton să plece de la Mercedes și să semneze cu Ferrari

Această noutate a fost decisă de organismul responsabil cu regulile jocului, IFAB (International Football Association Board).

Testarea acestui tip de sancţiune va începe în meciurile din primul eşalon în această vară.

Când s-au introdus cartonașele roșii și galbene în fotbal

Ar fi pentru prima dată când se va introduce un nou cartonaş disciplinar de la aplicarea cartonaşelor galbene şi roşii, la Cupa Mondială din 1970.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Noul protocol va fi anunţat astăzi și va restricţiona cartonaşele albastre la faulturile care întrerup "atacuri promiţătoare" sau la protestele fotbaliştilor.

Directorul executiv al ligii engleze, Mark Bullingham, care face parte din consiliul de administrație al IFAB, a apărat inovația.

Eliminare după două cartonașe albastre

Un jucător va fi eliminat definitiv dacă primeşte două cartonaşe albastre sau unul albastru şi unul galben şi invers.

Pentru a permite noilor regulamente să capete amploare, iniţial meciurile la cel mai înalt nivel vor fi excluse de la această regulă, deşi Federaţia engleză doreşte implementarea la partidele de Cupă (masculină şi feminină) din sezonul viitor.

De asemenea, noile cartonaşe nu vor fi folosite la EURO 2024 din Germania şi nici în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, potrivit Agerpres.

În schimb, preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat, recent, pentru The Telegraph, că este total împotriva acestei inovaţii, considerând că "nu mai este vorba de fotbal".

Mai mult, potrivit aceleiaşi publicaţii, IFAB ar mai fi aprobat ca doar căpitanii de echipă să poată vorbi cu arbitrii, aşa cum este în rugby.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si