Close sidebar
Close sidebar

Casa părintească a lui Horia Brenciu a devenit muzeu! Ce scrie la intrare: ”Călătorule, aici se află centrul României!”

În casa din Brașov în care a crescut celebrul Horia Brenciu este amenajat astăzi un muzeu în toată regula, dedicat Marii Uniri de la 1918.

Petru Luca,


DISTRIBUIE
acest articol

În casa din Brașov în care a crescut celebrul Horia Brenciu este amenajat astăzi un muzeu în toată regula, dedicat Marii Uniri de la 1918! Crescut într-o casă din incinta bisericii Sfântul Nicolae din Șcheii Brașovului, Horia Brenciu se mândrește cu faptul că străbunicul său, Toma Brenciu, a fost cantor al bisericii, motiv pentru care a și fost găzduit inițial în curtea bisericii.

Citeste si: Imagini fabuloase cu casa părintească a lui Horia Brenciu! Artistul a crescut în curtea unei biserici din Brașov! FOTO EXCLUSIV

De altfel, pe peretele casei părintești a lui Horia Brenciu tronează și astăzi o plăcuță cu inscripția: ”Călătorule, aici se află centrul României. În aceste locuri s-a zămislit, cu voia lui Dumnezeu, imnul ”Deșteaptă-te, române!””. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

În interior, în camerele în care pe vremuri se zbenghuia Horia Brenciu, astăzi este amenajat un muzeu în toată regula, dedicat Marii Uniri de la 1918! Cărți, tablouri, documente de o valoare inestimabilă sunt strânse la un loc de preotul Vasile Oltean sub titulatura de ”Centenarul Marii Uniri”.

Filolog, muzeograf, profesor și teolog de renume, director al muzeului ”Prima școală românească” din Șcheii Brașovului, Vasile Oltean (71 de ani) oferă turiștilor informații despre istoria și obiceiurile locului. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI