Close sidebar
Close sidebar

Casa Regala este in doliu! O murit dupa o lunga lupta cu o boala necrutatoare – Nimeni nu a banuit nimic

Printiul Henrik al Danemarcei, sotul Reginei Margrethe, a murit marti noaptea la Castelul Fredensborg, a anuntat Casa Regala intr-un comunicat, noteaza Reuters.

I. I.,


DISTRIBUIE
acest articol

Printul in varsta de 83 de ani fusese diagnosticat cu o tumoare benigna acum doua saptamani.

„Majestatea Sa Printul Henrik a decedat in pace in somn. Majestatea Sa Regina si cei doi fii au fost alaturi de el”, se arata in comunicat.

Printul Henrik, nascut in Franta, fusese spitalizat dupa ce s-a imbolnavit in urma unei calatorii in Egipt. Cu putin timp inainte de moartea sa, a fost transferat de la un spital din Copenhaga inapoi la castel, acolo unde si-a dorit sa-si petreaca „ultimele momente”.

Citeste si: Kate Middleton a încălcat protocolul regal. Gestul total interzis pe care Prințesa de Wales l-a făcut în public- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Agricultorii vor putea da lovitura cu „Carmina”, urzica-minune proaspăt omologată în România: Tratează mai multe boli și alergii- antena3.ro

Printul a starnit controverse in august 2017 atunci cand a declarat ca nu doreste sa fie ingropat langa regina, ignorand astfel o traditie de 459 de ani. Motivul invocat de Henrik a fost ca este nefericit pentru ca regina nu l-a tratat niciodata ca pe un egal.

La scurt timp, palatul regal a anuntat ca Printul Henrik sufera de dementa.

El a vorbit deseori despre nemultumirile sale legate de faptul ca nu a primit titlul de Rege in loc de Print Consort. In Danemarca, o printesa devine regina atunci cand sotul ei devine rege, dar un barbat nu devine rege in situatia opusa.

Sursa: News.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI