Parlamentul a adoptat în septembrie o propunere legislativă, care oferă prioritate femeilor însărcinate sau persoanelor însoțite de copii cu vârste de până la 5 ani la casele de marcat și la ghișeele din cadrul instituțiilor publice. Astfel, noul proiect de lege elaborat de UDMR și votat miercuri de Camera Deputaților vine cu o completare la această lege și oferă familiilor case de marcat separate, în cazul în care nu doresc ca dulciurile şi băuturile răcoritoare să fie aşezate pe rafturile de lângă casele de marcat. 

Nou proiect de lege. Case de marcat separate în supermaketuri și hipermarketuri pentru familiile cu copii

„Scopul propunerii legislative este de a proteja copiii de expunerea la dulciuri şi la alimente nesănătoase plasate pe rafturile din apropierea caselor de marcat, evitând, astfel, situaţiile în care copiii vor să li se cumpere astfel de produse. Orice părinte cu copii mici ştie cât de dificil este să le explici acestora că nu pot consuma cantităţi excesive de dulciuri. În 2019 am iniţiat această propunere legislativă, iar astăzi a fost adoptată de plenul Camerei Deputaţilor”, a declarat Benkő Erika, iniţiatorul proiectului de lege şi fost deputat UDMR din judeţul Covasna.

Citește și: VIDEO- Lovitura de grație din "reforma pensiilor speciale". Ce riscă România, în contextul războiului de la graniță

Obezitatea, tot mai întâlnită în rândul copiilor. UDMR: „ Scopul nostru este să creştem familii şi copii sănătoşi în această ţară”  

În România, 25% dintre copii suferă de obezitate infantilă, adică 1 din 4 copii are probleme cu greutatea. Obezitatea la copii poate deveni periculoasă, mai ales că aduce la apariția unor boli, precum diabetul sau creșterea tensiunii arteriale.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Citește și: Legea pensiilor speciale a trecut de Senat. Cum vor fi impozitate pensiile mari

„UDMR tratează cu prioritate viaţa de zi cu zi a familiilor, iar propunerea legislativă face parte din acest plan de acţiune. Adesea, părinţii se confruntă cu multe provocări în timpul activităţilor lor zilnice, inclusiv la cumpărături. Comercianţii folosesc toate mijloacele de marketing pentru a-şi promova produsele, iar deseori copiii sunt publicul ţintă. Scopul nostru este să creştem familii şi copii sănătoşi în această ţară”, a spus Csép Éva-Andrea, deputat UDMR din judeţul Mureş, co-iniţiatorul proiectului de lege.

De asemenea, proiectul care acordă prioritate femeilor persoanelor însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani la casele de marcat şi la ghişeele din cadrul instituţiilor publice, așteaptă promulgarea pentru a intra în vigoare.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si