Castelul Karoly din Carei, Satu Mare, încă păstrează elemente neatinse de timp și de mâna omului, picturile de pe tavanul castelului fiind cele originale, din anul 1482. Construcția a aparținut unei familii de nobili maghiari, iar una dintre legendele care au criticat de-a lungul vremii spune că acolo ar fi fost arsă pe rug ultima vrăjitoare din sud-estul Europei. În fiecare an, turiștii vin în număr mare să viziteze bijuteria din inima Careiului.

Peleșul Transilvaniei, vizitat de zeci de turiști

Citește și: Turiștii, invitați să salveze Castelul Peleș

La Castelul Karoly, este aglomerație indiferent de perioada anului. Sunt organizate periodic o mulțime de spectacole sau expoziții impresionante. Numărul mare de vizite, dar și evenimentele au contribuit la dezvoltarea turismului în județul Satu Mare.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Castelul Karoly impresionează nu doar prin frumusețe, ci și prin istoria ascunsă de dincolo de ziduri. De-a lungul secolelor, a trecut prin mai multe transformări, însă nimeni nu a reușit să-l doboare. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si