In articol:
Castraveți în oțet rețeta bunicii. Castraveţii muraţi sunt preferaţii tuturor în perioada de iarnă. Incearcă și tu o rețetă simplă de castraveti murați în oțet așa cum o facea bunica.
Castraveți în oțet rețeta bunicii
Ingrediente:
- castraveti
- ceapa galbena
- catei de usturoi
- morcov
- boabe de piper
- boabe de mustar
- seminte de marar
- 1 lingurita sare muraturi
- 1 lingurita zahar
- 100 ml otet apa in completare
Citeste si: Reţetă de ardei umpluţi de post: Nici nu îţi dai seama că nu au carne
Citeste si: Rețete de varză murată la borcan pentru iarnă: Secretul unui gust desăvârşit
Mod de preparare:
Mai intai, se spala castravetii, aseaza-i in borcane de 800 g, cu ceapa taiata solzisori, morcovi taiati rondele si catei de usturoi.
Astfel, în fiecare borcan adauga 1 lingurita sare de muraturi, 1 lingurita zahar, boabe de piper, boabe de mustar si seminte de marar.
Iar peste ingredientele din borcan toarna 100 ml otet si apa, insa nu cat sa umple complet borcanul.
Pune capacele cat mai bine si fierbe borcanele la bain marie pentru 20 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba.
Asadar, dupa cele 20 de minute stinge focul, dar lasa borcanele in apa pana cand se racesc complet, apoi depoziteaza borcanele de castraveti murati in otet pentru iarna.
Citeste si: Reţetă tradiţională zacuscă de vinete: Cât timp trebuie fiartă pentru un gust perfect?