Close sidebar
Close sidebar

Castraveți în oțet rețeta bunicii

Castraveți în oțet rețeta bunicii. Decât să îi cumperi din magazin in toiul iernii, mai bine pregătesti castraveții murați din timp, în casă după rețeta delicioasă, pe care ți-o prezentăm astăzi.

Alina Raducu,

Castraveți în oțet rețeta bunicii

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Castraveți în oțet rețeta bunicii. Castraveţii muraţi sunt preferaţii tuturor în perioada de iarnă. Incearcă și tu o rețetă simplă de castraveti murați în oțet așa cum o facea bunica.

Castraveți în oțet rețeta bunicii

Ingrediente:

  • castraveti
  • ceapa galbena 
  • catei de usturoi 
  • morcov 
  • boabe de piper 
  • boabe de mustar 
  • seminte de marar
  •  1 lingurita sare muraturi 
  • 1 lingurita zahar 
  • 100 ml otet apa in completare

Citeste si: Reţetă de ardei umpluţi de post: Nici nu îţi dai seama că nu au carne

Castraveți în oțet rețeta bunicii

Citeste si: Rețete de varză murată la borcan pentru iarnă: Secretul unui gust desăvârşit

Mod de preparare:

Mai intai, se spala castravetii, aseaza-i in borcane de 800 g, cu ceapa taiata solzisori, morcovi taiati rondele si catei de usturoi.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Astfel, în fiecare borcan adauga 1 lingurita sare de muraturi, 1 lingurita zahar, boabe de piper, boabe de mustar si seminte de marar.

Iar peste ingredientele din borcan toarna 100 ml otet si apa, insa nu cat sa umple complet borcanul.

Pune capacele cat mai bine si fierbe borcanele la bain marie pentru 20 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba.

Asadar, dupa cele 20 de minute stinge focul, dar lasa borcanele in apa pana cand se racesc complet, apoi depoziteaza borcanele de castraveti murati in otet pentru iarna.

Citeste si: Reţetă tradiţională zacuscă de vinete: Cât timp trebuie fiartă pentru un gust perfect?

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI