Cât a ajuns să coste un weekend la Mamaia? Anul acesta, însă, cei care vor veni pentru o vacanță pe litoral vor plăti mai mult pentru un sejur în stațiunile românești. Mai mult, specialiștii confirmă că prețurile din această vară sunt cele mai mari din ultimii 25-30 de ani, în România, raportate la veniturile cetățenilor.  

Cat costă un weekend la Mamaia?

Așadar, pentru un sejur la mare, românii vor scoate din buzunar cu cel puţin 15% mai mult faţă de anul trecut. 

De exemplu, un cuplu care vrea să îşi petreacă un weekend în staţiunea Mamaia, cea mai po­pu­lară de pe litoralul românesc, trebuie să scoată din buzunare între 800 şi 1.000 lei pentru două nopţi de cazare într-un hotel de trei stele, conform unei oferte de hoteluri pre­zen­tate pe un site internaţional de rezervări.

Însă, preţurile medii pentru românii care vor să îşi petreacă un weekend în Mamaia încep de la 800 lei însă pot ajunge şi la peste 10.000 lei. 

Preţurile cresc mai ales atunci când sunt adăugate şi alte facilităţi precum servirea mesei la hotel, dar şi în funcţie de clasificarea hotelului.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Primarul Constanței propune ca parcarea în Mamaia și Constanța să fie gratuită între orele 22-08

Cât a ajuns să coste un weekend la Mamaia? Cea mai cunoscută stațiune de pe litoral duce lipsă de turiști

Cât a ajuns să coste un weekend la Mamaia? Cea mai cunoscută stațiune de pe litoral duce lipsă de turiști

Citeste si: Scandal la malul mării în Eforie Sud. Turişti au fost ameninţaţi şi alungaţi de muncitorii în construcţii. "Au început să sape în jurul nostru"

La un hotel de patru stele preţurile pot ajunge şi la 4.500 lei. Dar, cel mai mare preţ în luna iulie este de 10.256

lei, potrivit platformei de rezervări. Un apartament listat pe platforma de rezervări dintr-un complex din Mamaia Nord ajunge la prețul de 10.256 lei pentru două nopţi de cazare în perioada 23-25 iulie.

Astfel, în Mamaia preţul unui sejur de 5 nopţi la 4 stele variază între 5.700 lei (demipensiune) şi 13.500 lei (pensiune completă), Eforie Nord, cu un preţ pe sejur de 5 zile la 3 stele de 2.760 lei (pensiune completă) şi Venus, cu un preţ pe sejur de 5 nopţi la 2 stele de 640 lei.

Cea mai cunoscută stațiune de pe litoralul românesc duce lipsă de turiști

Numărul turiştilor care merg pe litoral, mai ales în staţiunea Mamaia, este mic faţă de sezoanele din anii trecuţi. Explicația în acest sens a patronatelor din turism este aceea că de vină ar fi preţurile majorate la utilităţi şi alte produse, dar şi că Primăria Constanţa, care a menţinut acelaşi tarif mare la parcările publice din această stațiune (aproximativ 7.000 de locuri de parcare).

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

„Mulţi turişti le-au transmis hotelierilor că sunt nevoiţi să îşi lase bagajele la hotel şi apoi merg cu maşina până în Constanţa, pentru a găsi locuri gratuite pe străzi secundare. Este un deranj suplimentar pentru oaspeţii care ajung la mare şi ar trebui să aibă o vacanţă lipsită de griji, nu să caute soluţii pentru parcarea maşinii. De asemenea, mulţi turişti şi-au anulat rezervările pe care le aveau la hoteluri din Mamaia şi s-au orientat către staţiuni din sudul litoralului”, a precizat Nicolae Bucovală, preşedintele Organizaţiei Patronale Mamaia Constanța, potrivit adevărul.ro.

Citeste si: VIDEO- Plaje exotice precum cele din Mexic sau Grecia pot fi găsite și pe litoralul românesc


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si