Situația din Israel este una extrem de dificilă! Duminică, cotidianul Yedioth Ahronoth l-a citat pe generalul de brigadă Ram Aminach, fost consilier financiar al șefului Statului Major israelian, care a declarat care sunt costurile apărării armatei, după atacurile Iranului, informează TRT World.

Cât costă o rachetă balistică?

Așadar, acesta a spus că o rachetă 'Arrow' folosită pentru a intercepta o rachetă balistică iraniană costă 3,5 milioane de dolari, în timp ce o rachetă 'Baghetă magică' costă 1 milion de dolari.

"Mă refer doar la interceptare, la ceea ce au lansat iranienii și nu la prejudicii care au fost minore de data aceasta. O rachetă 'Arrow' folosită pentru a intercepta o rachetă balistică iraniană costă 3,5 milioane de dolari, în timp ce costul unei rachete 'Magic Wand' este de 1 milion de dolari, la care se adaugă ieșirile avioanelor care au participat la interceptarea dronelor iraniene", a explicat generalul, potrivit sursei menționate mai sus.

Cost atac Iran

Imagine reprezentativă pentru atacul din Israel.

[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: Ziua Z pentru Orientul Mijlociu. Israelul se pregătește pentru un atac direct din Iran în weekend

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Anterior, duminică, ziarul israelian Haaretz l-a citat pe purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, care a declarat că aproximativ 350 de rachete și drone au fost lansate din Iran spre Israel, majoritatea fiind interceptate.

Ce susține Israelul despre atac?

El a confirmat că au avut loc pagube minore la baza aeriană Nevatim din Beersheba, în timp ce "99 la sută dintre amenințările împotriva Israelului au fost interceptate".

"25 din cele 30 de rachete au fost interceptate, iar din cele peste 120 de rachete balistice, doar câteva dintre ele au pătruns pe teritoriul israelian și au aterizat la baza aeriană Nevatim", a spus acesta. Totodată, el a precizat că, pe lângă lansările din Iran, rachete și drone au fost lansate și de pe teritoriile Libanului, Irakului și Yemenului.

Citește și: Israel, atacat de Iran cu peste 300 de drone și rachete. Klaus Iohannis: ,,Suntem pe deplin solidari cu poporul israelian în aceste momente dificile. Facem apel la evitarea unei noi escaladări regionale”

Iranul a efectuat sâmbătă un atac aerian împotriva Israelului, ca represalii la un atac aerian din 1 aprilie asupra sediului său diplomatic din capitala siriană. Atacul a ucis cel puțin șapte membri ai Gardienilor Revoluției iraniene, inclusiv doi generali de rang înalt, scrie TRT. Nu în ultimul rând, o rachetă a lovit o bază militară din regiunea sudică a Israelului.

Cost atac Iran

Imagine reprezentativă pentru atacul din Israel.

[Sursa foto: Profimedia]

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”- radioimpuls.ro

Despre atac, președintele israelian spune că a fost o "declarație de război". Israelul nu a căutat războiul de la crearea sa în 1948, a insistat președintele. El a descris lansarea de către Iran a peste 300 de drone și rachete spre Israel sâmbătă ca fiind "doar un alt exemplu al modului în care [Teheranul] acționează de ani și ani de zile".

"Am fost atacați noaptea trecută din patru colțuri ale Orientului Mijlociu, cu proxeneți care au tras asupra noastră, lansând rachete balistice, drone și rachete de croazieră", a declarat Isaac Herzog conform Sky News.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si