Se pare că repatrierea unui militar este suportată de apropiații acestuia. Familia și prietenii lui Vasile Badea strâng bani, mână de la mână, pentru a plăti costurile repatrierii, care au făcut ca Vasile să fie adus în țară, pentru înmormântare.

Care sunt costurile repatrierii unui militar român?

Vasile Badea este unul dintre militarii români care au murit în luptele din Congo. Militarul a fost ucis de gruparea rebelă M23.

Potrivit gândul.ro., Vasile Badea a fost trimis în Congo pentru a se ocupa de instruirea militarilor congolezi care se află în conflict armat cu mișcarea rebelilor M23.

Vasile Badea primea pentru instruirea militarilor congolezi suma de 5.000 de dolari, pe lună. 

În urma unui conflict dispus de rebelii din M23, Vasile Badea a fost ucis. Trupul neînsuflețit al acestuia a fost repatriat joi, relatează sursa citată anterior. Vasile Badea urmează fie înmormântat duminică, cu onoruri militare. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Surse apropiate militarului român susțin, potrivit aceleiași surse,  că strâng bani pentru costurile repatrierii. Deși suma nu ar fi comunicată, aceștia susțin că este vorba de un cost ridicat. 

Cine a fost Vasile Badea?

Vasile Badea a fost polițist în cadrul Serviciului Acțiuni Speciale. În urmă cu aproape 6 luni a fost recrutat de Horațiu Potra pentru a merge în Congo, cu scopul de a îi instrui pe congolezi în lupta cu rebelii M23.

Vasile Badea a demisionat astfel din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale și a plecat în Congo, unde primea suma lunară de 5.000 de dolari.

Citește și: VIDEO- Mai multe bucăți dintr-o dronă rusească s-a prăbușit în Republica Moldova. Maia Sandu: "Agresiunea Rusiei pune în pericol întregul continent"

În urma unui atac al lunetiștilor din banda rebelă M23, efectuat în urmă cu o săptămână, Vasile Badea și-a pierdut viața. 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Familia acestuia a creat un registru de condoleanțe online, unde cei care vor să își ia rămas bun de la Vasile Badea, pot scrie mesaje sau pot cumpăra coroane.

Luptele militarilor congolezi împotriva rebelilor M23 continuă

În vara anului 2023, a avut loc o confruntare între militarii congolezi și armata rebelilor M23, care s-a soldat cu victime. Atunci, singurii răniți au fost militarii congolezi, iar militarii romani le-au oferit primul ajutor și i-au tratat.

„Misiunea noastră aici este să le instruim militarii congolezi și să păzim orașul Sake și Goma.

De ce păzim orașul Sake și Goma? În orașul Sake se află centrul de instrucție, acolo instructorii noștri își desfășoară activitatea, este nevoie de o protecție, pe perioada muncii acolo și în orașul Goma, aici suntem cazați, aici se află concesiunile unde dormim și aici trebuie să ne păzim. Păzind orașul Sake și Goma, ne păzim pe noi”, a spus comandantul românilor din Congo, despre operațiunea militarilor români.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si