Close sidebar
Close sidebar

Cat a platit statul roman pentru sistemul RO-ALERT, care i-a speriat pe romani zilele acestea?

RO-ALERT, sistemul de alerta pentru telefoanele mobile, a „reusit” sa-i sperie pe romani inca din primele zile de utilizare.

Radu Constantin,


DISTRIBUIE
acest articol

Testele realizate in ultimele zile de sistemul RO-ALERT i-a speriat putin pe romanii care nu stiau exact despre ce este vorba. Au existat cazuri in care utilizatorii au primit chiar si 4-5 mesaje de alerta consecutive, lucru care a declansat o adevarata polemica pe site-urile de socializare. Partea buna este ca sistemul pare sa fie eficient, in situatii de urgenta. Cat a costat insa statul roman implementarea acestui sistem?

Bugetul initial stabilit printr-o dispozitie a Guvernului Romaniei, la sfarsitul anului trecut, a fost de 30,4 milioane lei. Licitatia a fost insa castigata de un operator de telefonie mobila care a venit cu o oferta de aproximativ 17,4 milioane lei, respectiv 3,7 milioane euro.

Citeste si: „Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț, tânărul din Iași care și-a luat viața în curtea părinților! Familia lui este îngenuncheată de durere- kanald.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș: Flăcările scăpate de sub control au ajuns la case și un rezervor de motorină, grad maxim de alertă- antena3.ro

Operatorul a furnizat echipamentele si softul necesar implementarii proiectului RO-ALERT, care este operat de catre Ministerul Afacerilor Interne prin Departmentul pentru Situatii de Urgenta si Inspoectoratul General pentru Situatii de Urgenta, in scopul difuzarii mesajelor de avertizare a populatii in situatii de urgenta.

Suportul tehnic este asigurat de Serviciul de Telecomunicatii Speciale.

 Cum functioneaza sistemul RO-ALERT?

Telefoanele mobile, compatibile cu tehnologia Cell Broadcast şi funcţionale în zona de acoperire a antenelor care difuzeaza alerta, vor afişa conţinutul mesajului de avertizare în mod automat.
Modul de afişare a mesajului şi sunetul notificării de primire a avertizării poate varia în funcţie de tipul telefonului.

Mesajele RO-ALERT pot fi recepţionate pe întreg teritoriul României acolo unde există semnal GSM 2G/3G/4G. Nu este necesară instalarea de aplicaţii pe telefoanele mobile. Nu contează dacă aveţi servicii de tip abonament sau prepay şi nu se percep costuri sau taxe pentru recepţionarea mesajelor RO-ALERT. În situaţia în care telefonul nu este pornit sau nu are semnal, nu pot fi primite alerte. Nu este nevoie să aveţi telefoane de tip smartphone pentru a recepţiona mesajele de tip RO-ALERT.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI