Cu o lungime de aproximativ 32 de kilometrii, frumosul fir de nisip alb este un paradis modelat de mare- o insulă care vă îmbrățișează cu zile calde însorite și oameni chiar mai calzi și mai însoriți.

În sud și vest, Aruba este plină de stațiuni, magazine și viață de noapte. În nord, valurile și vântul sculptează coastele accidentate și stâncile de calcar. Parcul Național Arikok protejează un peisaj întins de nisip din deșert, cactuși falnici și minuni naturale.

A te aventura în fiecare regiune înseamnă a experimenta tot ceea ce face din Aruba o insulă caraibiană atât de unică și diversă. Să descoperiți și să vă delectați cu minuni naturale din jurul fiecărui colț. Fie că este vorba de farmecul și stațiunile din Palm Beach, de activitatea din Oranjestad, de farmecul și cultura locală din San Nicolas, sau de plajele liniștite și căsuțele de pe coastele noastre sudice, fiecare kilometru pătrat din Aruba este o comoară care așteaptă să fie descoperită.

Cât te poate costa transportul pe Insula Aruba

Nu este foarte greu să călătorești pe Insula Aruba, astfel aici vei găsi un sistem de autobuze foarte bine pus la punct, Arubus, care este răspândit pe toată insula. Este, cu siguranță, cea mai ieftină opțiune pentru transport, dar ai și cea mai puțină flexibilitate. O călătorie cu transportul în comun costă circa un euro.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Se pot găsi și taxiuri pe insulă, acestea sunt mai scumpe, dat totuși destul convenabile. O cursă cu taxiul de la aeroport care un loc (plajă/hotel) turistic costă între 15 și 25 de euro. Unii turiști aleg să-și închirieze propria mașină.

Acest lucru este ușor de făcut la aeroport sau majoritatea hotelurilor. Este relativ ușor să conduci în Aruba, dar de multe ori nu este necesar. Prețul pentru închirierea unei mașini pe o zi este în jur de 30 de euro.

Citeste si: Când se întorc elevii la şcoală după vacanţa de Crăciun 2020? Structura anului şcolar

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Țara în care vor putea fi redeschise cinematografele, teatrele și muzeele din 15 decembrie

Cât costă cazarea pe Insula Aruba

Aruba cuprinde o gamă largă de hoteluri și resorturi de lux. Pentru o vacanță de cinci stele, turiștii care nu au grija bugetului aleg spectaculoasele resorturi de la malul mării. De exemplu, la hotelul Ritz-Carlon, situat la Palm Eagle Beach, o singură noapte de cazare costă 1000 de euro. Doar cu mic dejun inclus. La patru stele, ofertele pleacă de la 150 de euro și ajung către 500, în majoritatea costă 250 de euro pe noapte, pe booking.com.

Nu trebuie însă să vă descurajați: există și oferte de cazare la mai puțin de 100 de euro (70-100), la pensiuni cu condiții bune, chiar și cu piscină. Poți găsi chiar și hosteluri cu 20 de euro pe noapte. Dacă vrei să închiriezi un apartament pe o perioadă mai lungă (3 săptămâni, o lună), poți prinde un preț bun: 400-500 de euro pentru întreaga perioadă.

Cât costă mâncarea pe Insula Aruba

Prețurile la restaurantele de lux sunt pe măsura prețurilor de la cazare, însă dacă mănânci la un restaurant de nivel mediu un prânz te costă în jur de 15 euro. Cina însă costă dublu. Dacă vrei să faci economie și să cumperi din supermarket, mâncarea pe o săptămână (lapte, ouă, pâine, pui, fructe și legume) te costă în jur de 50 de euro. O bere la bar costă între 2 și 4 euro.

Cât costă activitățile și distracția pe Insula Aruba

Pentru a te distra timp de jumătate de oră cu jet sky-ul te costă 60 de euro, pentru un sfert de oră de parasailing plătești 50 de euro și pentru scuba diving 80. Însă, statul la plajă este cea mai puțin costisitoare activitate, așa că iată care sunt considerate cele mai frumoase plaje din Aruba:

  • Palm Beach
  • Eagle Beach
  • Andicuri Beach din Arikok National Park
  • Baby Beach
  • Druif Beach
  • Dos Playa in Arikok National Park
  • Arashi Beach
  • Malmok Beach

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si