Close sidebar
Close sidebar

Cat alcool are mustul? Te poti urca la volan dupa ce bei must?

Te-ai intrebat vreodata cat alcool are mustul? Raspunsul corect se calculeaza in functie de zilele care au trecut de la prepararea mustului.

M. P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Trebuie sa se tina cont de cate zile au trecut de cand a fost stors nu numai cand este consumat de soferi, ci si in cazul copiilor.

Cat alcool are mustul: 4% alcool dupa 3 sau 4 zile de la stoarcere

Cel mai dulce must este in ziua incare a fost stors. La acel moment, nectarul nu contine deloc alcool sau cel mult contine doar 1%. Dupa trei, patru zile, mustul incepe sa fermenteze, capata un gust acrisor, iar gradul de alcoolemie creste. Acesta se numeste tulburel, si este recunoscut dupa cum incepe sa piste usor limba. El este contraindicat soferilor si copiilor. Pe zi ce trece concentratia de alcool creste si se transforma in vin.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Este important de stiut ca mustul este bogat in vitaminele A, B1, B2, C, PP si K, si in minerale. Sucul de struguri stimuleaza sistemul nervos prin reducerea retentiei de apa, energizand organismul.

„Mustul este indicat pentru anemie, astenie, surmenaj, dar si in afectiuni precum guta sau artroza.

Este un bun laxativ, fiind recomandat in anumite tipuri de constipatie, dar si un exceptional diuretic, indicat pentru tulburari ale tensiunii arteriale”, spune nutritionistul Maria Florea.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI