Trebuie sa se tina cont de cate zile au trecut de cand a fost stors nu numai cand este consumat de soferi, ci si in cazul copiilor.
Cat alcool are mustul: 4% alcool dupa 3 sau 4 zile de la stoarcere
Cel mai dulce must este in ziua incare a fost stors. La acel moment, nectarul nu contine deloc alcool sau cel mult contine doar 1%.
Dupa trei, patru zile, mustul incepe sa fermenteze, capata un gust acrisor, iar gradul de alcoolemie creste. Acesta se numeste tulburel, si este recunoscut dupa cum incepe sa piste usor limba. El este contraindicat soferilor si copiilor. Pe zi ce trece concentratia de alcool creste si se transforma in vin.
Citeste si: Cine este și cum arată Alina, soția lui Gabriel Cotabiță: „I-am dat un mesaj pe Facebook, ca un fan obișnuit”- kanald.ro
Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro
Citeste si: Ce avere are Călin Georgescu, candidatul care a provocat cea mai mare surpriză la alegerile prezidențiale- antena3.ro
Este important de stiut ca mustul este bogat in vitaminele A, B1, B2, C, PP si K, si in minerale. Sucul de struguri stimuleaza sistemul nervos prin reducerea retentiei de apa, energizand organismul.
„Mustul este indicat pentru anemie, astenie, surmenaj, dar si in afectiuni precum guta sau artroza.
Este un bun laxativ, fiind recomandat in anumite tipuri de constipatie, dar si un exceptional diuretic, indicat pentru tulburari ale tensiunii arteriale”, spune nutritionistul Maria Florea.