Reconstrucție pod Kerci. O porțiune din podul Kerci care leagă Rusia și Crimeea s-a prăbușit după ce o cisternă încărcată cu combustibil a luat foc. Autoritățile ruse au anunțat deja că se ocupă de reparațiile podului. Iată când ar putea fi gata!

Reconstrucție pod Kerci

Cât ar putea dura reconstrucția podului Kerci

Guvernul din Rusia a anunțat că vrea să finalizeze reparațiile necesare pentru podul din Crimeea până la data de 1 iulie 2023, au anunțat autoritățile de la Moscova printr-un decret publicat pe portalul guvernului, transmite CNN.

Podul rutier și feroviar a fost grav avariat în urma exploziei care a avut loc în dimineața zilei de 8 octombrie. Rusia a acuzat Ucraina pentru acest atac care ar fi avut loc prin intermediul unei bombe ascunse în interiorul camionului.

Citeste si: Parlamentul European a votat rezoluția care cere aderarea României la spațiul Schengen

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Decretul a fost semnat de prim-ministrul Mihail Mișușin și prevede ca societatea Nijneangarsktransstroy să fie unicul contractant care se va ocupa de restaurarea și reconstrucția Podului Crimeei.

În document este precizat ca termenul limită pentru finalizarea lucrărilor este data de 1 iulie 2023: „termenul limită pentru încheierea contractelor de stat pentru executarea lucrărilor specificate este 1 iulie, 2023”, citează HotNews.ro.

Cum arată podul Kerci după ce a fost distrus de armata ucraineană

Podul a fost inaugurat în luna mai a anului 2018 de Vladimir Putin și cu scopul realizării traficului rutier și feroviar. Podul are o lungime de 19 kilometri,  traversează Strâmtoarea Kerci, dintre Marea Azov și Marea Neagră şi leagă Peninsula Kerci, în Crimeea, de Peninsula Taman, în sudul Rusiei. 

Reconstrucție pod Kerci

Traficul a fost suspendat pe podul rutier și feroviar,  inaugurat în anul 2018 de către Vladimir Putin. Podul a fost conceput special pentru a lega Crimeea de rețeaua de transport a Rusiei. 

Citeste si: Noi bombardamente ale Rusiei în regiunea Kiev. Vladimir Putin ar pregăti un atac major dinspre Belarus


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si