Cât au ajuns să coste carnea și legumele înainte de Paște? Prețurile au explodat din nou
Carnea de miel, dar și roșiile românești sunt tot mai scumpe! Românii se plâng că nu mai pot face față prețurilor exorbitante.
Legumele dar și carnea au început din nou să se scumpească, asta în condițiile în care Paștele se apropie cu pași repezi. Cu toate astea, fermierii îi avertizează pe români că prețurile vor mai suferi modificări în următoarea perioadă, pe măsură ce se apropie sărbătorile pascale.
De exemplu, primele roșii românești au apărut deja în piețe, dar prețurile sunt atât de mari încât îi sperie pe potențialii clienți.
Kilogramul de miel la carcasă se vinde cu aproape 55 de lei, conform sursei menționate mai sus, în timp ce organele de miel folosite la drob de Paște se vând și ele cu 30 de lei pe kilogramul. De asemenea, un kilogram de miel viu se vinde în ferme cu 25 de lei per kilogram, iar specialiștii spun că prețul va urca până la 30 de lei.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Nici pastrama de berbecuț nu este mai ieftină. Aceasta a ajuns să coste chiar și 50 de lei pe kilogram. Potrivit Institutului Național de Statistică, prețul la carne a crescut în ultimul an cu 10%, însă cele mai mari scumpiri au fost la carnea de porc, precum și la cea de miel.
Cozonacii, care sunt vedetele sărbătorilor pascale au ajuns să se vândă și ei la prețuri foarte mari. Deși în supermarketuri îi mai putem găsi la aproximativ 20 de lei, în cofetării ajung să coste chiar și 200 de lei kilogramul. Aceste scumpiri ar fi justificate, dat fiind faptul că prețurile materiei prime au crescut și că prețurile electricității au crescut și ele la rândul lor.