Legumele dar și carnea au început din nou să se scumpească, asta în condițiile în care Paștele se apropie cu pași repezi. Cu toate astea, fermierii îi avertizează pe români că prețurile vor mai suferi modificări în următoarea perioadă, pe măsură ce se apropie sărbătorile pascale. 

Cât costă un kilogram de roșii românești în piețe?

De exemplu, primele roșii românești au apărut deja în piețe, dar prețurile sunt atât de mari încât îi sperie pe potențialii clienți.

Un kilogram de roșii românești costă chiar și 50 de lei, iar prețurile ar putea să mai crească în perioada următoare, notează  Antena3. Și nu doar roșiile sunt scumpe, ci și alte legume și fructe de sezon.

Preț roșii românești

Imagine reprezentativă pentru roșii.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Plafonarea preţurilor la energie şi gaze, prelungită până în primăvara lui 2025. Premierul Ciolacu: "Modificăm tarifele în favoarea consumatorilor"

Cât trebuie să scoată românii din buzunare pentru carnea de miel?

Kilogramul de miel la carcasă se vinde cu aproape 55 de lei, conform sursei menționate mai sus, în timp ce organele de miel folosite la drob de Paște se vând și ele cu 30 de lei pe kilogramul. De asemenea, un kilogram de miel viu se vinde în ferme cu 25 de lei per kilogram, iar specialiștii spun că prețul va urca până la 30 de lei.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Nici pastrama de berbecuț nu este mai ieftină. Aceasta a ajuns să coste chiar și 50 de lei pe kilogram.

Potrivit Institutului Național de Statistică, prețul la carne a crescut în ultimul an cu 10%, însă cele mai mari scumpiri au fost la carnea de porc, precum și la cea de miel. 

Prețuri carne miel Paște

Imagini reprezentative pentru un miel.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Ce poți cumpăra cu 50 de euro dintr-un supermarket, în Japonia? O studentă româncă ne arată plasa uriașă de cumpărături

Cozonacii, care sunt vedetele sărbătorilor pascale au ajuns să se vândă și ei la prețuri foarte mari. Deși în supermarketuri îi mai putem găsi la aproximativ 20 de lei, în cofetării ajung să coste chiar și 200 de lei kilogramul. Aceste scumpiri ar fi justificate, dat fiind faptul că prețurile materiei prime au crescut și că prețurile electricității au crescut și ele la rândul lor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si