Potrivit modificărilor propuse, salariile primarilor și viceprimarilor se vor majora cu aproximativ 10%.

Guvernul a aprobat majorarea salariilor aleșilor locali și angajaților din administrația locală

Camera Deputaților a votat majorarea salariilor din administrația locală, de care vor beneficia primarii, viceprimarii, președinții de Consilii Județene și vicepreședinții, precum și angajații din administrațiile locale.

Citeste si: VIDEO- Autoritățile nu se grăbesc să anunțe un procent clar cu care se vor majora pensiile

Salariile primarilor și viceprimarilor vor fi majorate cu aproximativ 10%. Cele mai mari salarii vor fi ale primarului general, celor de sector și celor ai municipiilor reședință de județ. Aceștia vor lua cu aproape două mii de lei în plus.

Cât câștigă primarii din România după această majorare

Primarii de orașe vor avea peste 1.650 de lei în plus. Primarii din comunele cu peste 50 de mii de locuitori vor avea un salariu brut de 12.480 de lei.

Primarul general al Capitalei- 20.800 de lei brut actual- 23.000 de lei brut va avea după adoptarea ordonanței cu 2.200 de lei în plus.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Salarii mai mari pentru aleșii locali! Cât va încasa un primar pe lună

Un primar de municipiu reședință de județ sau primari ai sectoarelor din București- 18.720 de lei brut actual/ 20.700 de lei brut după adoptarea ordonanței vor avea 1.980 de lei în plus. 

Un primar de oraș cu peste 100.000 de locuitori- 15.600

de lei în prezent/ 17.250 de lei după adoptarea ordonanței va avea cu 1.650 de lei în plus.

Un primar de comună cu 20.000- 50.000 de locuitori- 12.480 de lei brut în prezent /13.800 de lei brut după adoptarea ordonanței va avea cu 1.320 de lei în plus.

Citeste si: Cresc pensiile și salariile începând cu anul 2023. Anunțul a fost făcut de Nicolae Ciucă

Nicușor Dan  a declarat miercuri, 28 septembrie, că ”nu e oportun în acest moment” să fie majorate salariile primarilor.

USR a anunțat, în plen, că va ataca la Curtea Constituțională legea. Au fost înregistrate 168 de voturi pentru, 79 de voturi împotrivă şi 4 abţineri.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si