Pensiile și alocațiile românilor sunt în pericol, asta după ce angajații Poștei Române au declanșat o grevă generală în mai multe județe din România. Aceștia spun că salariile mici i-au determinat să iasă în stradă.

Ce salariu are un angajat al Poștei Române?

Directorul general al Poștei, Valentin Ștefan, a anunțat pregătirea unor echipe mobile pentru a asigura continuitatea activității și a promis 390 de lei în plus pentru aproximativ un sfert dintre angajați.

Tot el a spus că nu primesc mai mulți bani de la buget și prin urmare nu pot oferi mai mult.

"Un salariat cu normă întreagă câștigă aproximativ 3.000 de lei la Poșta Română. Eforul financiar al companiei duce undeva la 5.000 de lei brut.  Problema salariilor este de 20 de ani și nu se poate rezolva de azi pe mâine. Noi am încercat să rezolvăm situația, iar în ultimii doi ani, salariile au crescut cu 50%. Nu este de ajuns și vrem să continuăm această creștere, mai mult, am oferit către sindicat o creștere de aproape 400 de lei pentru cei care au salariul minim pe economie.  Ei au respins oferta, dar compania nu are mai mulți bani. Nu ne vin bani de la buget", a declarat Valentin Ștefan, conform Antena 3 CNN.

Salariu angajat Poșta Română

Imagine reprezentativă pentru un pensionar.

[Sursa foto: Colaj Facebook & iStock]

Citește și: Poșta Română a intrat în grevă generală. Primele declarații ale directorului: "Problema salariilor nu se poate rezolva de azi pe mâine"

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Oamenii nu sunt deloc de acord cu această ofertă, ba chiar au spus că vor trimite mii de scrisori către Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, liderii coaliţiei de guvernare pentru a obține meritele lor.

Într-o astfel de scrisoare, un angajat care lucrează la companie de 30 de ani spune că are un salariu de doar 2.100 de lei net, asta deși condițiile în care lucrează sunt unele foarte grele.

“Mă număr printre lucrătorii de la Poştă, care batem ţara în lung şi în lat, indiferent de vreme, care avem grijă ca pensiile şi ajutoarele sociale să ajungă la timp şi în siguranţă la milioane de cetăţeni şi avem, de fiecare dată, o vorbă bună şi un zâmbet pentru persoanele în vârstă, uită-te de copii şi nepoţii lor. Poate aţi uitat că în pandemie ne-am făcut treaba, cu toate că, pentru munca noastră şi pentru riscurile la care am fost supuşi, bani în plus nu am primit. Noi n-am primit nici măcar un mulţumesc din partea autorităţilor acestei ţări. Însă, nu ne-am dat bătuţi şi ne-am dus mai departe misiunea noastră esenţială: am continuat să livrăm, să fim acolo pentru cei care depind de serviciile noastre”, se menționează în scrisoare.

Tot acolo, acesta a spus că ei au ajuns săracii României și că lucrurile nu pot continua așa, deoarece și ei au familii și își doresc un trai decent.

”Masa noastră de Paşte, care oricum era modestă, va fi una şi mai săracă. Vouă vă pasă? Se pare că nu. Acum sunteţi sus, sunteţi puternici şi nu vă interesează decât să rămâneţi cât mai mult acolo, în funcţii înalte”, a mai adăugat angajatul, potrivit Observator.

Salariu angajat Poșta Română

Imagine de la protestul angajaților din Poșta Română.

[Sursa foto: Observator]

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Legea pensiilor s-ar putea schimba din nou. Valoarea punctului de referință, majorată pentru o categorie de pensionari?

În București, Giurgiu, Dolj, Olt, Vâlcea, Iași, Mehedinți, angajații nu sunt în grevă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si