În aceste zile, oraşele sunt împodobite cu mii de luminiţe, iar autorităţile au cheltuit sume mari pentru a da aspect de sărbătoare localităţilor. 

În Bucureşti, aproximativ 9 milioane de beculete de tip LED împodobesc bulevardele şi principalele intersecţii. "Coloana Infinitului", dar şi figurine unicat, pictate manual, ce înfăţişează elemente tradiţionale din folclorul românesc reprezintă piesele centrale ale ornamentelor de Sărbători. Conform informaţiilor apărute în presă, potrivit  documentului aprobat încă din vară, Compania Municipală Iluminat a primit de la Primăria Capitalei un buget total, pentru iluminatul de sărbători, de 6,1 milioane de lei.

La Iaşi, primăria a plătit unei companii din Timişoara  154.000 de lei, pentru a decoraţiuni particulare pentru fiecare cartier în parte.

La Galaţi, ghirlandele şi ornamentele luminoase au scos din bugetul local 3,7 milioane de lei, o sumă considerată fabuloasă pentru împodobirea unui oraş.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

La Timişoara, autorităţile au afirmat că nu au bugetat prea mult pentru iluminatul de sărbătoare, adică undeva la 100.000 de euro.

La Sibiu, contractul de realizare a iluminatului festiv în centrul istoric al Sibiului are o valoare de 129.994 de lei, fără TVA, scrie presa locală.

Iluminatul de Sarbatori in Sibiu a fost inaugurat cu Targul de Craciun

Braşovul a alocat 100.000 de euro pentru instalaţiile de sărbători. Iluminatul festiv va fi diferit faţă de ceilalţi ani, cu mai multe elemente noi şi pe o suprafaţă mult mai mare, astfel încât fiecare braşovean şi turist să simtă că Braşovul aniversează nu doar sărbătorile de iarnă, ci şi Centenarul. Am solicitat firmei care se ocupă de iluminat ca în acest an să vină cu un nou concept de amenajare a străzilor şi piaţetelor din oraş, care să fie mai extins decât în ceilalţi ani, prin care să unim centrul oraşului cu Piaţa Unirii, ca simbol al acestui moment

aniversar, pentru ca de 1 Decembrie să se simtă că Braşovul este în sărbătoare”, a declarat primarul Braşovului, George Scripcaru, pentru Agerpres.

Ca o curiozitate anul acesta, autorităţile din Ghimbav au cheltuit 100.000 de euro pentru iluminat, motiv pentru mulţi să se întrebe de ce a fost cheltuită cu sumă atât de mare pentru un oraş mic, suma fiind asemănătoare cu cea de la Braşov sau Timişoara. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si