Președintele României și soția sa par să se bucure din plin de ceea ce le oferă turneul din Africa.

După ce marți a aterizat în Kenya, Klaus Iohannis s-a întâlnit cu omologul său kenyan, iar miercuri a fost zi de relaxare, deoarece președintele și Carmen Iohannis au fost surprinși într-un safari în Parcul Național Nairobi. Această activitate nu era trecută pe program, însă departamentul kenyan pentru rezervații naturale din cadrul ministerului turismului a dezvăluit câteva fotografii pe pagina de Facebook.

Donație din partea României pentru școala din Kenya

Joi a urmat ca președintele și soția sa să meargă la un liceu de fete din Kenya. Acolo cei doi s-au bucurat de un dans tradițional, specific zonei, iar Carmen Iohannis chiar s-a alăturat tinerelor, în timp ce șeful statului s-a bucurat de moment de pe margine. Tot joi, acesta a donat din partea României 30 de laptopuri din programul de asistenţă pentru dezvoltare şi ghiozdane cu rechizite. 

„Sunt foarte bucuros să vizitez astăzi Liceul de fete Uthiru din Kangemi și să inaugurez donația făcută prin intermediul programului nostru oficial de asistență pentru dezvoltare. Vom continua să ne concentrăm asupra implementării proiectelor la nivel local, pentru o educație incluzivă și calitativă”, arată un mesaj publicat pe rețeaua socială X.

Klaus Iohannis în timpul vizitei la școala de fete din Kenya.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Cuplul prezidențial Klaus și Carmen Iohannis pleacă în turneu în Africa cu un avion de lux- FOTO

Lux și opulență plătite din bani publici

Acum, pe buzele tuturor românilor stă întrebarea: ”Oare cât a costat tot acest turneu în Africa?”. De exemplu, hotelul în care au fost cazați Klaus Iohannis și soția sa în Kenya a costat aproximativ 1000 de lei pe noapte.

Unitatea de cazare de cinci stele le-a oferit o priveliște uimitoare celor doi soți, care au avut la dispoziție o piscină, dar și un centru spa.

Așa arată hotelul de cinci stele în care a fost cazat președintele Klaus Iohannis.

[Sursa foto: Serena Hotels & Facebook]

Citește și: Cât costă deplasările cu avioane private ale președintelui României. O singură călătorie pentru un eveniment important a costat aproape 60.000 de euro

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Deși Administrația prezidențială nu a făcut publice costurile deplasărilor pe care le-a făcut președintele României în acest an, o anchetă Recorder a dezvălui faptul că acesta merge în deplasări externe cu un avion, iar costurile acestor călătorii sunt evaluate  la circa 100.000 de euro pe zi. Aceeași anchetă a dezvăluit că șeful statului a fost singurul din Uniunea Europeană care la încoronarea Regelui Charles al III-lea s-a deplasat cu un avion privat, deși majoritatea au folosit trenul pentru a nu polua. Costurile zborului, care a avut escală la Sibiu, s-au ridicat la aproximativ 85.000 de euro.

Turneul african al președintelui român a început în data de 14 noiembrie și urmează să se termine în data de 23 noiembrie.

Președintele urmează să meargă în Tanzania, Capul Verde și Senegal.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si