Nu există un tarif fix pentru realizarea testului de Inspecție tehnică, sumele diferă de la service la service și de la oraș la oraș în privința eliberării ITP-ului.

Fiecare stație își stabilește propriile tarife, nu există un nivel reglementat de Registrul Auto Român. În Capitală, prețurile pentru autoturisme variază de regulă între 100 și 180 lei, în funcție de diverse criterii. 

Citeste si: Fiica vrăjitoare a lui Emi Pian e acuzată că e vinovată de moartea tatălui ei: „Aruncă cărțile de tarot în foc. Ai văzut ce ți-a făcut Satana, ai pierdut pe tatăl tău!”

Amenzi pentru șoferii care conduc mașini cu ITP-ul expirat

Șoferii care conduc mașini cu ITP-ul expirat riscă amenzi usturătoare. Ce spune legea: "Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul care nu corespunde din punct de vedere tehnic sau al cărui termen de valabilitate a inspecției tehnice periodice (ITP) a expirat se pedepsește cu amendă între 315 și 700 lei."

Citeste si: Când va fi inaugurat metroul Drumul Taberei. Veste excelentă pentru bucureșteni

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

În plus, se reține și certificatul de înmatriculare de către Poliția Rutieră, caz în care ITP-ul nu poate fi efectuat decât în unitățile proprii RAR.

Cât costă să faci ITP-ul în București

ITP-ul este o verificare complexă a autovehiculului incluzând verificarea documentelor de identificare, a stării motorului, frânelor, direcției, luminilor, anvelopelor, emisiilor poluante etc.

Citeste si: VIDEO- Presupusul autor al măcelului din Chiajna a fost prins

Dacă mașina e produsă în ultimii 11 ani, ITP-ul trebuie reînnoit la 2 ani. În schimb, dacă autoturismul este folosit pentru taximetrie sau școală de șoferi, ITP-ul trebuie obținut după 6 luni. 

Citeste si: Dezvăluirile incredibile ale lui Adrian Corduneanu: ”Pușcăria nu e grea, faci sport, dormi, mănânci, dar cel mai dureros este că...”

Câteva exemple de prețuri din Capitală:

Tarif ITP Autoturisme benzina= 120 lei
Tarif ITP Autoturisme diesel sau benzina+ GPL= 150 lei
Tarif ITP Microbuze,autorulote,utilitare,mixte,specializate= 150 lei
Tarif ITP Autovehicule cu tractiune integrala 4x4= 150 lei
Tarif ITP Motociclete= 90 lei

Ce documente trebuie să ai asupra ta în momentul efectuării ITP-ului

Docuemntele necesare: Certificat de înmatriculare, Asigurare RCA valabilă, Carte de identitate a autovehiculului, Carte de identitate a persoanei care prezintă autovehiculul la inspecție. Dacă autovehiculul este în leasing sau înregistrat pe o societate comercială, se admite copia cărții de identitate a autovehiculului cu ștampilă în original.

Programarea pentru ITP se face fie telefonic sau online, cât și prin prezența fizică la service-ul unde dorim să facem testul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si