Cât costă încărcarea bateriei la o mașină electrică. Este încă o problemă reală în România că rețeaua de alimentare electrică nu este încă suficient de dezvoltată în toată țara.

Lucrurile s-au îmbunătățit totuși în orașele importante din România și mai ales în București, unde există atât stații de încărcare medie, cât și de încărcare rapidă pentru autoturismele electrice.  

Citeste si: Cum poți afla unde sunt locurile de parcare scoase la licitație în Sectorul 3

Cum arată harta punctelor unde poți să-ți încarci bateria în București

Cei care intenționează să își achiziționeze o mașină electrică în București, pot consulta aplicația PlugShare.com pentru a găsi toate stațiile de încărcare electrică din Capitală, din țară și din străinătate. Așa arată harta punctelor de alimentare în București:

Trebuie să știi că nu doar lanțurile de benzinării oferă serviciul de încărcare a bateriei, ci și marile lanțuri de magazine și centrele comerciale de tip mall-uri. Multe dintre acestea pun la dispoziție în parcări puncte de încărcare a mașinilor electrice.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Spre exemplu, Mall Promenada pune la dispoziție două stații de încărcare pentru mașini electrice, stațiile instalate au o putere de încărcare de 22kW și se află în parcarea subterană, la nivelul -3 al centrului comercial din Calea Floreasca.

Stațiile sunt prevăzute cu prize AC Type 2 și pot încărca orice tip de mașină electrică sau hibridă plugin, folosind cablul din dotarea mașinii. 

În București se poate încărca și la magazinele Kaufland, Lidl Băneasa, Mega Image Dristor, Mega Image Pantelimon, MOL, Rompetrol, Romstal, Enel, E.ON

etc.

Pentru fiecare serviciu de incarcare se percepe un tarif care este reprezentat de numărul de kWh cu care este incarcata bateria vehiculului electric, dar se bazează și pe alte elemente, cum ar fi modalitatea de încărcare, fie ea normală sau rapid.

Cât costă încărcarea bateriei pentru mașinile electrice în București

La stațiile de încărcare Mol încărcarea normală costă 29 de lei, în timp ce încărcarea rapidă costă 44 de lei. Fiecare sesiune iniţiată se referă la o singură încărcare, indiferent de electricitatea consumată sau de timpul petrecut la sţatie.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Măicuțele care au grijă de mormântul lui Victor Surdu, fostul soț al Angelei Similea, scot la iveală detalii despre locul de veci al politicianului- radioimpuls.ro

Potrivit evmarket.ro, în România tariful pentru 1 kWh este 0,5-0,7 lei. Este cel mai mic preț pe care îl puteți plăti pentru a încărca o mașină electrică. Dacă mergeți la o stație de încărcare cu plată din București, prețurile ajung la 1 leu/kWh, 1,25 lei/kWh, 1,45 lei/kWh sau chiar 1,95 lei/kWh.

Kaufland România oferă serviciul încărcării mașinilor electrice pentru clienții săi, în schimbul unor cumpărături lunare. Începând cu 1 august 2020, cele 24 de stații de încărcare operate de către Renovatio e-charge sunt accesate în baza unui cupon Kaufland pe care clienții îl primesc automat dacă fac cumpărăturile săptămânal de la Kaufland.

Pentru acordarea de cupoane este nevoie de cumpărături săptămânale, în valoare totală de minimum 500 lei/lună.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si