Cât costă taxa de pod de la Fetești- Cernavodă în 2024. Prețul care se plătește la trecerea podului de la Fetești depinde de categoria mașinii.

Peajul pentru autoturisme este în valoare de 13 lei, două treceri costă 26 de lei, iar 20 de traversări costă 208 lei (un preț mediu de 10,4 lei pentru fiecare trecere). 

Citește și: VIDEO România, sufocată de caniculă! Cum e vremea la mare și la munte

Cât costă taxa de pod de la Fetești- Cernavodă în 2024. Microbuzele de 9-23 de locuri sau camioanele de maxim 12 tone trebuie să plătească o taxă de 47 de lei pentru fiecare trecere.

Taxa de pod Fetești - Cernavodă 2024

Taxa de pod Fetești - Cernavodă 2024

[Sursa foto: Ministerul Transporturilor]

Cum se plătește taxa de pod de la Fetești

Una dintre cele mai simple metode de plată a taxei de pod de la Fetești este prin SMS la numărul de telefon 7577.

Trecerea prin stația de taxare se efectuează pe 3 benzi pe sens, dintre care benzile 2 și 3 sunt cu trecere libera fără bariere pentru plata efectuata prin SMS și distribuitorii autorizați.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: HARTA. Autoritățile sunt în alertă. Ciclonul mediteranean aduce ploi și furtuni. Sudul României este vizat în mod special- wowbiz.ro

Banda 1 a zonei de taxare, de la marginea din dreapta, este rezervată în continuare plăților cash și este dotată cu barieră.

Taxa de pod Fetești- Cernavodă se poate plăti la benzinăriile autorizate, dar și prin SMS la numărul 7577.

Cum plătești taxa pod Fetești prin SMS la numărul 7577

Poți plăti taxa de trecere a podului de la Fetești (e-Tarif – Peaj Fetești) trimițând numărul de înmatriculare scris legat fără spații sau cratime linii, urmat de un spațiu și numărul categoriei tarifare a autovehiculului (1 este pentru autoturisme și

autovehicule sub 3,5 tone și cel mult 8 locuri).

Exemplu text SMS: B99WOW 1 la numărul 7577 pentru a achita taxa de autoturisme și autovehicule sub 3,5 tone.

Taxarea nu se face imediat ci doar după ce vei confirma numărul de înmatriculare prin alt SMS, răspunzând cu textul DA.

Cât timp ai la dispoziție să plătești taxa de pod

Vestea bună este că poți să plătești taxa de pod fără să primești amendă chiar dacă ai uitat să trimiți SMS sau nu a funcționat momentan trimiterea mesajului.

Amenda este generată abia după ora 24.00 a următoarei zile după ce ai trecut pe podul de la Fetești- Cernavodă, dacă sistemul informatic nu îți identifică plata între timp.

Cât de mare este amenda dacă nu plătești taxa de pod de la Fetești- Cernavodă

O serie de camere video ce permit recunoasterea automata a numarului de inmatriculare (ANPR) sunt pozitionate in Agentia de Incasare atât in punctul de intrare cat si iesire, camerele inregistreaza numarul la fiecare trecere, acesta fiind verificat in baza de date cu plati.

Citeste si: Mihai Albu, despre discuțiile de după despărțirea de Iulia Albu. Designerul mărturisește că el a fost cel care a cerut divorțul. „Nu știu de ce a luat foc. Am cerut divorțul pentru că aveam neînțelegeri”- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Ruxandra și cu ce se ocupă nora foștilor soți, Alin Oprea și Larisa Uță! Tânăra a intervenit dur în scandalul dintre cei doi- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Camerele video ANPR identifica trecerea aplicând o marca temporala si coordonatele GPS.

Daca nu se achita tariful de trecere pana la ora 24 a zilei urmatoare trecerii, aceasta va fi marcata drept posibila contraventie, urmând a se intocmi un Proces Verbal de Constatare a Contraventiei.

Amenda pentru autoturisme este de 130 de lei.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si