In articol:
- Cât costă un cozonac înainte de Paște?
- Cât costă carnea și roșiile românești înainte de Paște? Prețurile au crescut semnificativ
Scumpirile îi determină pe români să fie mai cumpătați atunci când vine vorba de cumpărături și să „strângă” buzunarele, chiar și în preajma sărbătorilor de iarnă sau sărbătorilor pascale.
Iată la ce prețuri găsim îndrăgiții cozonaci în marile supermarketuri din țară.
Cât costă un cozonac înainte de Paște?
Cozonacul este o prăjitură tradițională românească și bulgărească care se consumă mai ales în perioada Paștelui și a Crăciunului.
Rețetele de cozonac diferă de la o zonă a țării la alta.
Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro
În funcție de gramaj, combinațiile ingredientelor menționate anterior și producător, prețurile cozonacilor pot să difere.
În marile supermarketuri din țară găsim cozonaci întregi, dar și felii de cozonac, iar prețurile sunt mai piperate față de anul trecut.
În funcțiile de criteriile enumerate anterior, prețul unui cozonac poate ajunge și la 200-300 de lei, în patiseriile și cofetăriile din țară, care oferă o calitate superioară față de alimentele de la raft.
Cât costă carnea și roșiile românești înainte de Paște? Prețurile au crescut semnificativ
În acest an, în preajma sărbătorilor pascale, prețurile cărnurilor și roșiilor au explodat.
În piețele din țară, un kilogram de carne de miel se vinde cu aproximativ 55 de lei, iar organele de miel pentru drobul de Paște ajung la 30 de lei pe kilogram, conform antena3.ro
Pastrama de berbecuț se vinde cu aproximativ 50 de lei pe kilogram, iar roșiile românești se vând chiar și cu 50 de lei pe kilogram în piețe.
Cu toate acestea, prețurile mai pot crește semnificativ până la Paște. Românii care își doresc să dea mai puțini bani pe masa de Paște trebuie să se grăbească.
Conform datelor Institutului de Statistică, prețurile la produsele din carne au crescut cu 10% în ultimul an, mai ales pentru carnea de porc.