Gospodinele sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru Paște! Pe lista lor de cumpărături se află și nucile, informează Antena 3 CNN.

Cât a ajuns să coste un kilogram de nuci?

De exemplu, în Piața Obor din Capitală, kilogramul de nucă se vinde, momentan, cu prețuri între 30 și 45 de lei. Dacă miezul de nucă se vinde cu 30 de lei, cel din categoria "extra" se vinde cu 45 de lei.

Preț nucă București

Imagine reprezentativă pentru nuci.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul

De asemenea, nucile în coajă se vând, în Piața Obor din București, cu 10 lei kilogramul, mai scrie sursa citată mai sus.

Cât costă carnea de miel?

Carnea de miel s-a scumpit și ea. Cea mai ieftină modalitate ar fi cumpărarea unui miel întreg, iar în cazul unuia mai mare prețul pe kilogram este între 35-40 de lei, dar la negocieri poate scădea sub 35 de lei, conform observatornews.

Mielul viu are un preț mai mic de 25 de lei kilogramul, în timp ce organele se vând cu 30 de lei kilogramul.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

De asemenea, în piețele din Brașov, un kilogram de carne de miel se va vinde cu 50 până la 55 de lei kilogramul, iar fermierii din zonă spun că este posibil să fie și 60 de lei kilogramul.

”S-a scumpit mielul, totul s-a scumpit. Anul ăsta s-a scumpit și la viu, că viu merge 25 lei, iar la cel tăiat cerem 60 lei. Mai negociem cu clienții. Avem miei de la 7 până la 15 kilograme, carcasă”, a spus un fermier pentru Radio România Brașov.

Preț carne miel Paște

Imagine reprezentativă pentru un miel.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Rețetă de drob de miel pentru masa de Paște din 2024: Ce este, de fapt, prapurul și de ce se pune peste compoziție?

Datorită prețurilor mari, cei mai mulți consumatori s-au orientat către carnea de pasăre, deoarece aceasta este mai ieftină.

”Depinde de puterea de cumpărare. Cererea și oferta reglează. Acum vreo 10 ani, în România se consumau cam 5 milioane de miei la sărbătorile pascale. Acum, din an în an, s-a diminuat consumul din cauza scăderii puterii de cumpărare. Oamenii, mai ales cei în vârstă, s-au orientat spre o formulă de pasăre, altă carne mai ieftină”, pentru sursa de mai sus.

Nici prețurile la zarzavat, fructe, sau la alte produse nu sunt mai mici, mulți spunând că acesta este ce mai scump Paște.

Știre în curs de actualizare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si