Un weekend la ski, în România, costă mai mult decât anul trecut. Cât trebuie să plătească un român pentru a petrece două zile într-o stațiune montană din țară? 

Prețul unui weekend la ski, în România

Se pare că a merge un weekend la ski, în România, a devenit un lux, pentru cei pasionați de sporturile de iarnă, pentru că skipass-urile s-au scumpit cu câteza zeci de lei față de anul trecut.

Cea mai scumpă stațiune montană în ceea ce privește abonamentul de ski pentru o zi, este Predeal. Un ski pass pentru un adult costă 265 de lei. Pentru un copil, un român trebuie să plătească 125 de lei, cu 15 lei mai mult față de anul trecut, pentru același ski pass de o zi.

om care schiază pe partie

Persoană pe pârtie

[Sursa foto: istockphotos]

A doua cea mai scumpă stațiune se pare că este Sinaia, unde prețul uni ski pass variază între 210 și 230 de lei, pentru un adult, mai scump cu 120 de lei decât în anul 2021. Prețul unui ski pass pentru un copil se încadrează între 135 și 150 de lei.

Dacă în anii trecuți, Poiana Brașov era considerată una dintre cele mai scumpe stațiuni montane, în acest an, prețul unui ski pass este mai ieftin decât în stațiunile anterior menționate. Un ski pass pentru un adult costă 200 de lei, cu 30 de lei mai scump decât anul trecut. Pentru un copil, prețul unui ski pass este mai scump cu 20 de lei față de anul trecut, adică ajunge, în acest an, la valoarea de 120 de lei.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Printre cele mai ieftine stațiuni montane din România se regăsesc Rânca și Transalpina Voineasa.

La Rânca, un ski pass de o zi, pentru o persoană adultă valorează 130 de lei. Pentru un ski pass pentru copil, un adult scoate din buzunar 60 de lei, potrivit antena3.ro.

Citește și: Care este starea de sănătate a lui Michael Schumacher?: "Am pierdut un megastar al sportului nostru care a oferit atât de multă bucurie multor oameni"

om care urcă pe partie cu skiuri in picioare

Persoană care urcă pe pârtie

[Sursa foto: istockphotos]

La ski, în Bulgaria. Cât costă să schiezi în afara țării?

Un weekend la ski, în vecinătatea României, în Bulgaria, ajunge cam la fel precum un weekend la ski, în România, comparând cu stațiunile Poiana Brașov, Sinaia și Predeal. 

Un ski pass de o zi, în Bulgaria, îl costă pe un adult 90 de leva, adică 228 de lei. Un copil plătește, pentru același ski pass de o zi, 45 de leva, adică 114 lei, potrivit antena3.ro.

Citeste si: Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul său au rămas blocați în pădure: „Am plecat prin pădure, pe jos, să căutăm o pensiune.”- kfetele.ro

Citeste si: Contabilii au dezvăluit salariul anual al Prințului William. Ce sumă încasează fiul Regelui Charles- radioimpuls.ro

Schiuri

Schiuri pe pârtie

[Sursa foto: istockphotos]

Dacă comparăm prețurile din Bulgaria, cu prețurile din stațiunile montane Rânca și Transalpina Voineasa, se pare că un weekend la ski în România este mai ieftin decât un weekend la ski în afara țării.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si