Mai este puțin până la Crăciun! În această perioadă toată lumea aleargă după cele mai frumoase ornamente de sărbători, inclusiv după îndrăgita instalație de brad.

În acest caz, este bine să știm cât curent consumă instalația electrică de brad pentru a economisi niște bani, dar și energie electrică. În acest fel, sărbătorile de anul acesta vor fi mai liniștite!

Citește și: Incredibil: Cât costă o porţie de cârnaţi și un vin fiert, la Târgul de Crăciun din Cluj

Cât curent consumă instalația de brad și cum putem economisi

Dacă iubești luminițele de Crăciun și crezi că fără ele sărbătorile nu ar mai fi la fel, ei bine, specialiștii recomandă luminițele cu LED. Chiar dacă sunt mai scumpe, ele consuma mai puțin față de cele cu incandescență. 

În medie, o instalație de brad cu 100 de becuri consumă 20-30 de wați, maximul ajungând la 46 wați.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Instalația clasică de brad consumă 292,5 wați, adică aproximativ 0,29 kilowați, timp de 372 de ore. Astfel va rezulta un total de 109 kWh, informație regăsită și pe factura de energie.

O instalație cu LED consumă între 5 și 10 wați pe oră, adică un consum de energie extrem de scăzut. În cazul în care aceasta va fi folosită o lună întreagă, 10 ore pe zi, adică 300 de ore în total, instalația cu 100 de becuri ar consuma în jur de 2,25 kWh, iar prețul total pe cap de client ar fi de aproape 3 lei, potrivit

ego.ro

Citește și: FOTO/VIDEO- Au fost descoperite nereguli la târgul de Crăciun din Constanța, fiind aplicate amenzi de peste 20.000 de lei. Șeful ANPC: „E mai mult un bâlci”

Cum e bine să pui instalația electrică în brad

Instalația electrică ar trebui să fie primul ornament care ajunge în bradul de Crăciun, înainte ca acesta să fie împodobit cu globuri sau alte accesorii de tot felul.

E recomandat ca luminițele să fie puse doar pe crengile mari, pentru mai multă susținere.

Citește și: Cum alegem porcul de Crăciun


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si