Desi Castelul Peles a fost retrocedat de statul roman regelui Mihai in urma cu mai multi ani, el este muzeu din dorinta regelui.

Mai exact, din 2008, Pelesul este intabulat pe numele Regelui Mihai, alaturi de Pelisor si de alte cladiri de pe imnesul domeniu de la Sinaia. Daca Pelisor este resedinta a familiei regale, iar castelul Fosior a ramas cu statutul de resedinta de protocol a statului roman, castelul Peles are destinatie de muzeu “pentru eternitate”, asa cum a stipulat regele Mihai.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Conform revistei Timpul, exista un memorandum incheiat intre familia regala si Ministerul Culturii, care se reinnnoieste din 3 in 3 ani, prin care statul roman plateste chirie pe spatiile respective. Astfel,  pentru Castelul Peles – 6132,17 lei/luna, Castelul Pelisor – 3261,67 lei/luna, Casuta Poarta – 677,16 lei/luna, iar chiria terenului aferent – 42.060 lei/luna.

In total, chiria se ridica la 52.131

lei/luna, adica putin peste 11.500 de euro, o suma cu care se inchiriaza la ora actuala un spatiu comercial in Bucuresti.
Pentru aceasta suma, regele Mihai plateste impozit la Fisc ca orice alt roman care inchiriaza un imobil.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si