Close sidebar
Close sidebar

Cât de bogat este Ion Rădoi, liderul de la Metrorex? Câţi bani câştigă lunar cel care negociază salariile angajaţiilor de la metrou

Ion Rădoi este unul dintre cei mai vechi şefi de sindicat din România, a fost şi senator, însă el este cel care negociază salariile angajaţilor de la metrou.

C.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Despre Ion Rădoi s-au spus multe în decursul anilor, mai ales atunci când nu a ajuns la înţelegere cu reprezentanţii din Ministerul Transporturilor, autoritatea care are metroul în subordine. Chiar în aceste zile, sindicaliştii au anunţat declanşarea unei greve generale, nemulţumiţi în primul rând de salarii.

În calitate de preşedinte al unei federaţii sindicale, Ion Rădoi şi-a depus declaraţia de avere, ultima dată anul trecut. Conform acestui document, Rădoi are mai multe terenuri cumpărate în Giurgiu, Dâmboviţa şi Bacău, dar şi un apartament de 90 mp în Bucureşti, o casă de vacanţă de 130 mp în Dâmboviţa, o casă de locuit în Giurgiu, moştenită de la părinţi şi o altă casă de vacanţă la Sinaia, obţinută în urma divorţului.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Din salariul şi indemnizaţia sindicală, Ion Rădoi susţine ca a avut un câştig anual de 111.799 de lei, ceea ce ar însemna un venit de cica 9.300 de lei pe lună.

Este singurul venit trecut în declaraţia de avere făcută publică anul trecut, în rest rubricile privind alte venituri sau conturi bancare fiind goale.

Ce salarii au angajaţii de la metrou? Cel mai mic este de 5.300 de lei

Conform grilei de salarizare făcute publice, salariul mediu brut lunar la metrou,  pe cele mai importante categorii de salariaţi este de 7.300 lei pentru personalul tehnic, 8.000

lei pentru mecanici şi mecanici ajutor şi 5.300 lei pentru cei care lucrează în regim de noapte în staţiile şi pe liniile de metrou.

Reprezentanţii Ministerului Transporturilor susţin că, pe lângă salarii, există o serie de beneficii negociate şi obţinute de salariaţii Metrorex, precum tichete de masă de 12 lei/zi, decontarea a 75% din valoarea biletelor de odihnă şi de tratament, decontarea a 50% din costul abonamentelor pe calea ferată şi rutieră, decontarea a 99% din preţul cazării la Hotelul Zamora din Buşteni (hotel care aparţine sindicatului) sau permise CFR cu minimum 6 călătorii.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI