Vremea pe litoral în perioada 15-21 iulie se anunță a fi extrem de caldă, fiind în vigoare un cod roșu de caniculă.

Ce cod de vreme este în Constanța și pe litoralul Mării Negre

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod roșu de caniculă care vizează litoralul românesc al Mării Negre. În general, pentru această perioadă, litoralul este sub avertizare de caniculă și disconfort termic accentuat.

Temperaturile ridicate, combinate cu umiditatea crescută, vor crea un disconfort semnificativ, mai ales în orele de vârf ale zilei.

Codul roșu de caniculă aduce val de căldură intens și persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat

Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!- wowbiz.ro

Citeste si: Echinacea, floarea care ajută sistemul imunitar: Poate reduce inflamația și este un antioxidant puternic. Ce beneficii pentru piele are- antena3.ro

Specialiștii atrag atenția turiștilor și localnicilor să fie precauți, să consume suficiente lichide și să evite expunerea prelungită la soare în intervalul orar 11:00- 17:00. De asemenea, se recomandă purtarea hainelor lejere și a pălăriilor pentru a se proteja de efectele negative ale soarelui puternic.

În a doua parte a săptămânii valul de căldură se va restrânge treptat și va slăbi în intensitate, dar va mai fi caniculă și disconfort termic, cu precădere în jumătatea sudică a țării.

Cum va fi vremea la mare în perioada 15- 21 iulie

Astfel, vremea pe litoral în perioada 15-21 iulie se anunță a fi extrem de caldă, cu temperaturi ce vor oscila între 33 și 36 de grade Celsius pe timpul zilei. Noaptea, temperaturile vor scădea ușor, situându-se între 22 și 25 de grade Celsius. Cerul va fi predominant senin, cu șanse minime de precipitații.

Cât de cald va fi pe litoral

Cât de cald va fi pe litoral

[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: VIDEO Blocurile și asfalturile aduc temperaturi extreme. Oamenii îndură cu greu canicula "Ca-ntr-o junglă de beton suntem"

Prognoza pentru fiecare stațiune

Iată prognoza meteo pentru fiecare stațiune în parte!

Mamaia

Conform AccuWeather, În Mamaia, se așteaptă temperaturi maxime de 33-36 de grade Celsius pe timpul zilei. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla moderat din direcția nord-vest. Nopțile vor fi calde, cu temperaturi de aproximativ 24 de grade Celsius.

Eforie Nord

În stațiunea Eforie Nord se vor înregistra temperaturi maxime de 33-36 de grade Celsius. Vântul va sufla slab spre moderat, iar cerul va fi preponderent senin. Temperaturile nocturne vor fi în jur de 23 de grade Celsius.

Costinești

În Costinești, temperaturile vor ajunge la 31-35 de grade Celsius pe timpul zilei.

Nopțile vor fi căldurpase, cu temperaturi în jur de 22-24 de grade Celsius. Cerul va fi mai mult senin, cu vânt slab.

Neptun

Stațiunea Neptun va avea temperaturi diurne de 31-35 de grade Celsius, iar nopțile vor fi calde, cu temperaturi de 22-24 de grade Celsius. Vântul va sufla slab, iar cerul va fi senin.

Vama Veche

În Vama Veche, se așteaptă temperaturi de 31-35 de grade Celsius pe timpul zilei. Nopțile vor fi călduroase, cu valori termice în jur de 22 de grade Celsius.

Citeste si: Ce spune Adriana Bahmuțeanu despre condițiile din fosta ei căsnicie și care sunt lucrurile pe care acum nu le-ar mai accepta. „Contractele alea nu aveam nicio valoare juridică.”- kfetele.ro

Citeste si: Valul de căldură continuă în aproape toată țara! Meteorologii au emis Cod Roșu de caniculă. Ce zone sunt vizate- radioimpuls.ro

Citeste si: Imane Khelif a apărut pe Instagram cu un nou look. Cum s-a filmat controversata pugilistă, acuzată că este bărbat- antena3.ro

Citește și: VIDEO Canicula trimite turiștii la mare! Circa o sută de mii de oameni au luat cu asalt litoralul

Câte grade are apa mării în această perioadă

Temperatura apei mării în perioada 15-21 iulie 2024 va fi ideală pentru înot și alte activități acvatice. Apa mării va avea temperaturi cuprinse între 24 și 26 de grade Celsius

Deși pe litoral căldura nu se resimte la fel de puternic din cauza brizei mării, recomandarea generală este să se respecte avertizările ANM și să se ia măsuri de precauție pentru a evita riscurile asociate cu expunerea prelungită la soare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si