Până în prezent nu au existat indicii cum că tulpina sud-africană ar provoca un număr mai mare de cazuri grave decât celelalte mutaţii ale coronavirusului.

Tulpina sud-africană este mai contagioasă, dar nu și mai severă

„A fost într-adevăr identificată o creştere a capacităţii de contagiere, similară celei remarcate la varianta din Marea Briranie”, a admis Van Kerkhove.

Un alt aspect remarcat de OMS este acela că vaccinurile anti-COVID-19 ale unor producători ca Johnson & Johnson, Novavax şi AstraZeneca au o eficacitate mai mare împotriva aceste variante, detectată, potrivit organizaţiei, în

aproape 50 de ţări.

Directoarea Departamentului de imunizare din cadrul OMS, Kate O’Brien, a precizat că un test clinic realizat cu vaccinul de la AstraZeneca în perioada de circulaţie a acestei variante s-a desfăşurat pe un număr redus de pacienţi şi nicio persoană nu a dezvoltat forme grave de COVID-19.

Citeste si: Alte 45 de noi cazuri de infectare cu tulpina britanică COVID descoperite în România

„Acest lucru este important, pentru că ceea ce vedem este că toate vaccinurile sunt mai eficiente la persoanele care prezintă un risc sever”, a spus O’Brien.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Experţii au subliniat că, în pofida diferenţelor dintre această variantă şi celelalte tulpini, Africa de Sud a demonstrat că pandemia poate fi controlată prin adoptarea unor măsuri de sănătate publică adecvate.

Cum funcționează vaccinul AstraZeneca

Vaccinul este un așa-numit vaccin vector. Potrivit Institutului Paul Ehrlich (PEI) din Germania, vaccinul se bazează pe virusuri de răceală de la cimpanzei, inofensive pentru oameni.

Acești așa-numiți viruși de răceală din familia adeno-virusului au fost modificați astfel încât să conțină gena cu planul de producere a unei proteine ​​de suprafață optimizate a coronavirusului (proteina SARS-CoV-2 spike).

Citeste si: Medicii din SUA avertizează: tot mai mulți copii au forme grave de COVID-19

După vaccinare, virusul vaccinului pătrunde în câteva celule umane. Acestea folosesc gena pentru a produce proteina spike. Apoi, sistemul imunitar recunoaște acest lucru ca un corp străin și reacționează formând anticorpi și celule T, care protejează în mod ideal împotriva infecției cu coronavirusul Sars-Cov-2.

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si