Situația nu este una tocmai bună în  țara noastră. Experții au publicat imagini de la a doua cea mai mare hidrocentrală de pe Dunăre: Porțile de Fier II. Din cauza secetei, apele fluviului au secat atât de mult încât aici se văd inclusiv rămășițele unor vapoare din Al Doilea Război Mondial.

Citește si: VIDEO| Lipsa apei calde a făcut ca vânzările de oale și ligheane să explodeze în București

Dunărea a secat foarte mult. Acum se văd epavele vapoarelor din Al Doilea Război Mondial. Directorul Agenției Naționale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF)- Filiala Dolj, Veta Păsculescu, a declarat că nivelul mic al fluviului se află la un minus de 101 centimetri, situație fără precedent în ultimii 70 de ani.

Secetă cumplită în România

Experții au transmis, luni dimineață, că debitul Dunării la intrarea în ţară, era de 1.950 metri cubi pe secundă, cu mult sub media multianuală normală din această perioadă, de 2.500 metri cubi pe secundă.

Conform directorului Agenției Naționale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF)- Filiala Dolj, Veta Păsculescu, nivelul mic al fluviului se află la un minus de 101 centimetri, situaţie fără precedent în ultimii 70 de ani, scrie stiri.tvr.ro.

„În partea Nedeia-Măceşu(...) Dunărea a scăzut minus 7 centimetri, în ultimele 24 de ore”, a

spus Veta Păsculescu, potrivit aceleiași surse.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește si: VIDEO- Asta-i România! Când iubirea ține de foame

Ministrul Mediului a declarat că este o situație extrem de complicată.

„Nivelul Dunării este afectat și de seceta din Europa, nu doar din România. Ne concentram pe menținerea rezervelor de apă în marile lacuri de acumulare administrate de Apele Române sau Hidroelectrica, pentru a asigura continuitate. Chiar și în aceste condiții, nivelul apei e mult sub media anuală. Momentan avem debitul care să asigure funcționarea centralei de la Cernavodă. Monitorizăm zilnic situația. Nu e niciun risc acum pentru Cernavodă", a asigurat Tanczos Barna, potrivit digi24.ro.

Ministrul Mediului a făcut apel și în ceea ce privește consumul rațional al apei potabile.

„Pentru irigații, fermierii, dacă vor să folosească soluții improvizate de udare a culturilor, să ia legătura cu Apele Române din județ, pentru că legea impune o anumită procedură de folosire a apei pentru irigații. Este interzis să scoți toată cantitatea de apă din orice curs de apă. Recomand fermierilor ca, dacă folosesc apa din râuri și pârâie, lacuri, să ia legătura cu Apele Române din județ", a subliniat ministrul.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește si: Nivelul Dunării, grav afectat de secetă

Această declarație a fost făcută în urma unei situații din Brașov, unde un fermier a vrut să ude suprafețele agricole și a blocat cursul unui râu.

Citește si: Vremea în august 2022. Cum arată prognoza meteo în ultima lună a verii. Meteorologii anunță temperaturi sufocante


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si