Dacia s-a remarcat prin calitățile pe care orice șofer dorește să le găsească la mașina sa: fiabilitate, calitate decentă și prețuri pentru aproape toate buzunarele. Inginerii care au gândit acest autovehicul au luat în calcul toate nevoile unui șofer: să fie spațioasă, să fie rezistentă, să consume puțin și să nu aibă costuri mari la întreținere.

Citeste si: Efectele pandemiei. Țara europeană cu sute de mii de muncitori români intră oficial în recesiune

Durata de viață a unei mașini ține în primul rând de atenția pe care o acorzi unor detalii tehnice. Chiar dacă presupune un efort financiar, revizia periodica este esentiala pentru functionarea in parametri optimi.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Un alt lucru esențial este schimbarea distribuției care se face la un anumit număr de kilometri parcurși, fie că este vorba de Dacia Logan sau orice altă mașină.

Ce nu știai despre distribuția Daciei Logan

Cu siguranță toți soferii au auzit de ea, dar nu toți știu de ce este așa importantă. Distributia este acel subasamblu al motorului care are ca si rol sincronizarea componentelor responsabile de admisie, evacuare si pozitia cilindrilor, astfel incat sa respecte timpii de ardere ai motorului și este alcatuita in general din: curea dintata de antrenare, rola de ghidare,

intinzator si pompa de apa, asta in cazul in care distributia masinii dumneavoastra este pe curea. Daca distributia este pe lant atunci lucrurile se schimba si intra in componenta mai multe piese. Dacă nu este inlocuită la timp, uzura curelei sau a lanţului va duce inevitabil la ruperea dinţilor sau chiar ruperea curelei.

Când se schimbă distribuția Daciei Logan

Citeste si: De ce sa alegi piese auto pentru Ford dintr-un magazin online?

Producătorii recomandă schimbarea distribuției la Dacia Logan o dată la 5 ani sau între 60.000 și 120.000 km.
Când se schimbă distribuția la Dacia Logan este important să fie înlocuită și pompa de apă, în acest caz aveți nevoie de un kit de distribuție, chiar dacă asta va aduce de la sine costuri în plus la partea de manoperă.

Cât costă distribuția la Dacia Logan

Pachetul de revizie cu kit de distribuție și pompa apă pentru Dacia Logan are un preț care poate varia între 250 și 450 de lei.

Citeste si: 5 cele mai folosite utilaje agricole- Ce preferă fermierii?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si