Cât de pregătit este Bucureștiul pentru anotimpurile reci. Iarna se apropie, iar temperaturile reci se vor resimți cât de curând. Iată cât sunt de pregătiți bucureștenii pentru lăsarea frigului.

Cât de pregătit este Bucureștiul pentru anotimpurile reci

Primarul General al Capitalei a pus la dispoziție în urmă cu ceva timp imagini cu starea degradată a galeriilor de termoficare din București. Din această cauză, edilul a mai menționat că punerea în siguranță a șantierelor prelungește durata lucrărilor.

Citește și: În Capitală, peste 100 de puncte termice vor rămâne fără apă caldă. Care sunt zonele afectate

„Dragi bucureşteni, puteţi vedea în videoclipul de mai jos un punct de acces într-o galerie de termoficare de pe Şoseaua Mihai Bravu. Este doar un exemplu al situaţiilor cu care se confruntă angajaţii Companiei Municipale Termoenergetica atunci când trebuie să coboare în subteran pentru remedierea avariilor”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

De asemenea, primarul a mai explicat că acest motiv împiedică finalizarea lucrărilor la timp, durata de execuție se va prelungi, iar termenele vor fi amânate.

„Mai mult de jumătate dintre conductele magistrale din Municipiul Bucureşti au aproape 50 de ani de funcţionare, iar în cazul unei lucrări nu ne putem referi doar la conducte, suduri sau intervenţii pentru decopertare, fiind implicate şi lucrări mai complexe de infrastructură.

Toate acestea implică măsuri de siguranţă necesare pentru a preveni surparea galeriei şi siguranţa colegilor noştri care sunt nevoiţi să muncească în aceste condiţii şi care efectuează multe dintre operaţiuni manual, întrucât în galeriile de termoficare rar au acces utilajele”, a completat primarul.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Totodată, Nicușor Dan a informat că lucrările necesită timp și nu pot coincide întotdeauna cu termenul de finalizare, în special al reparațiilor.

„De aceea, termenele estimate sunt uneori prelungite. Pe lângă lucrările de reparaţii executate de Termoenergetica, Primăria Capitalei, prin Compania Energetica Servicii şi firme private, execută şi lucrări pentru modernizarea sistemului de termoficare ”, a mai spus primarul.

Ce proiecte importante urmează să fie finalizate în următoarea perioadă

La începutul lunii septembrie, Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei a anunțat că 1.400 de metri de conductă nouă de termoficare, preizolată, dotată cu senzori de detecţie a avariilor vor fi puşi în funcţiune în zona Dorobanţi- Calea Floreasca. 

Citește și: Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că va mai dura doi sau trei ani până când bucureștenii nu vor mai trebui să își facă griji pentru căldură și apă caldă

„Încă 1400 m de conductă nouă, preizolată, dotată cu senzori de detecție a avariilor, pe Magistrala II-III Grozăvești, va fi pusă în funcțiune în zona Dorobanți-Calea Floreasca.  Un tronson de 800 de metri de conductă magistrală de dimensiune mare (DN 600) a fost supus probei de presiune. Conductele noi vor asigura furnizarea energiei termice pentru locuitorii străzilor Stockholm, Madrid şi Axinte Uricariul, precum şi pentru locatarii blocurilor de pe Strada Dorobanţilor şi Calea Floreasca.

Alţi 600 de metri de conducte noi, de dimensiune mică (DN 100- DN 125) au fost montaţi şi vor intra în funcţiune, în zona racordurilor în punctele termice PT Perla, PT 2 Dorobanţi, PT Ilie Pintilie şi PT 8 1 Mai”, a declarat Primarul pe pagina sa de Facebook.

Edilul a mai anunțat că nu au mai fost făcute investiţii în modernizarea reţelei de termoficare de mai bine de 30 de ani.

De asemenea, marți, pe 19 septembrie, Nicușor Dan a mai anunțat deschiderea a două noi șantiere pentru reabilitarea sistemului de termoficare din București.
Potrivit edilului, lucrările au fost finanțate cu ajutorul fondurilor europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), iar valoarea nerambursabilă este de 200 de milioane de euro.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Primul șantier se întinde pe o lungime de 8,2 km, iar lucrările se vor efectua pe străzile: Şoseaua Mihai Bravu, Calea Dudeşti, str. Laborator, aleea Râmnicu Vâlcea, str. Agatha Bârsescu, Calea Vitan, str. Ştirului, str. Răcari, str. Niţă Elinescu, str. Alunelului, str. Jienească, bd. Energeticienilor, Piaţa Bobocica, str. Lt. Nicolae Pascu, bd. Râmnicu Sărat, str. Spiridon Matei.
Aici, valoarea lucrărilor este de 68,3 milioane de lei, cu o durată de execuție de 15 luni, cu excepția opririi temporare a lucrărilor în sezonul rece.

Al doilea șantier se întinde pe 11,1 km, iar lucrările se vor executa pe străzile: Piaţa Iancului, Şoseaua Mihai Bravu, str. Locotenent Medic Constantin Zlătescu, aleea Lunguleţu, str. Episcop Damaschin, str. Orzari, str. Vidraru, Calea Călăraşi, bd. Decebal, str. Apostol Mărgărit, str. Ţiglina, str. Rodul Pământului, str. Ion Ţuculescu, str. Ştefan Nicolau, str. Baba Novac, str. Traian Popovici, str. Cosiţelor, str. Vulcan Judeţul, str. Caloian Judeţul, Calea Dudeşti.
Valoarea lucrărilor este de 96,5 milioane de lei, iar durata execuției se întinde pe 24 de luni, cu excepția opririi temporare a lucrărilor în sezonul rece.

„Reamintesc faptul că, la finalul anului trecut, am semnat contractele pentru reabilitarea a 211 km reţea de termoficare cu finanţare europeană prin Programul Operaţional Infrastructură Mare şi o valoare totală a lucrărilor de 260 de milioane de euro, din care 200 de milioane euro fonduri nerambursabile”, a declarat Edilul pe contul să de Facebook.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si