Update: Administratia Nationala de Meteorologie a prelungit avertizarea Cod galben de instabilitate atmosferica pana sambata, la ora 21:00, fiind vizate 31 de judete.

Potrivit meteorologilor, de joi, ora 23:00, pana sambata, ora 21:00, in Moldova, sudul si estul Transilvaniei, local in Dobrogea si Muntenia, precum si in zonele de munte, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferica accentuata, care se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat grindina.

Cantitatile de apa vor depasi 20-25 de itri de apal/mp si pe arii restranse 50- 70 de litri de apa/mp. ANM precizeaza ca fenomene similare se vor semnala si in restul tarii, dar pe arii mai restranse, indeosebi in timpul dupa-amiezelor.

Se vor afla sub Cod galben judetele: Botosani, Iasi, Vaslui, Galati, Braila, Tulcea, Buzau, Vrancea, Bacau, Neamt, Suceava, Harghita, Covasna, Prahova, Dambovita, Arges, Brasov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caras-Severin, si, partial, Bistrita-Nasaud, Mures, Salaj, Cluj, Bihor, Arad, Timis, Mehedinti, Gorj si Valcea.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Stirea initiala: 24 de judete sunt vizate de aceasta avertizare, din care 15 total (Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Covasna, Vrancea, Galati, Buzau, Braila, Tulcea, Ilfov, Calarasi si Constanta), iar 9 partial (Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita, Brasov, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea si Sibiu).

In intervalul mentionat, indeosebi in regiunile estice si sud-estice, in zona Carpatilor Orientali si Meridionali, mai ales in cursul dupa-amiezilor si la inceputul noptilor, vor fi averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua izolat aspect de vijelie. Prin acumulare sau in perioade scurte de timp se vor inregistra cantitati de apa de peste 20-25 l/mp si pe arii restranse 40-50 l/mp. Conform sursei citate, instabilitatea atmosferica se va manifesta pana la sfarsitul acestei saptamani.

sursa: evz.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si