Un studiu realizat pe sute de mii de oameni din Anglia sugerează că imunitatea la coronavirus se pierde treptat. Cercetătorii care au prelevat probe de la peste 365.000 de persoane selectate aleatoriu au descoperit o scădere cu peste 26% a anticorpilor Covid-19 în doar trei luni.

Citeste si: „Happy hypoxia”, cea mai gravă formă de manifestare a virusului SARS Cov 2

Imunitatea scade abrupt după 6 luni

Nimeni nu este ferit de coronavirus, nici măcar cei care au trecut deja prin boală. Mai mult, pacienții cu forme asimptomatice sunt mai vulnerabili în fața noului atac epidemiologic.

„Observăm o scădere semnificativă a proporției populației cu anticorpi detectabili pe parcursul a trei runde de supraveghere națională, utilizând un test de flux lateral autoadministrat, la 12, 18 și 24 de săptămâni după primul vârf de infecții din Anglia”, a scris echipa într-o versiune pre-tipărită a raportului lor, lansată înainte de evaluarea inter pares.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Citeste si: Andreea Pirui a spus tot adevărul despre despărțirea de Marius de la „Puterea Dragostei”

Acest lucru este în concordanță cu dovezile că imunitatea la virusurile sezoniere scade după 6 până la 12 luni după infecție și datele emergente privind SARS-CoV-2 care, de asemenea, au detectat o scădere în timp a nivelurilor de anticorpi la indivizii urmăriți în studiile longitudinale.

Studiul a fost publicat luni de Imperial College London și Ipsos MORI, o companie de cercetare a pieței și prezentat detaliat de CNN.

Studiul confirmă rezultate mai vechi

La începutul studiului, în iunie, 6% dintre cei care au luat testele aveau răspunsuri de anticorpi IgG la coronavirus, au raportat oamenii de știință. Până în septembrie, doar 4,4% dintre ei mai aveau anticorpii. Pentru personalul din domeniul sănătății, procentajele au rămas cam la fel.

Anticorpii sunt proteinele pe care organismul le generează în mod natural pentru a combate infecțiile. IgG reprezintă un tip de anticorpi- testele nu au fost concepute pentru a detecta alte tipuri de anticorpi. Alte echipe de cercetare au descoperit că alte tipuri de anticorpi pot persista mai mult decât IgG.

Rezultatele confirmă, de asemenea, studii anterioare care au arătat că persoanele care nu prezentau simptome de Covid-19 sunt susceptibile să piardă anticorpii detectabili mai devreme decât cei care au avut infecții mai severe.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si