Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au folosit smochinele în tratarea unor boli endocrine, reproductive, digestive sau chiar ale aparatului respirator. 

Planta în cauză are numeroase nume. Se numește diferit în fiecare țară. În Rusia, este numit smochin, deoarece fructele sale sunt smochine, fructe. Într-un alt mod, fructele de smochin se numesc smochine, iar pomul este numit smochin. Unii oameni fac vin din el, motiv pentru care a apărut un alt nume pentru smochine- vin fructe de pădure.

Smochinele aparțin familiei Mulberry. Această plantă este una dintre cele mai vechi plante cultivate. A fost cultivat mai întâi în Arabia, apoi în Fenicia și apoi până în zilele noastre în Siria și Egipt.

Ce beneficii aduc smochinele?

Controlează nivelul de zahar din sânge

Organizația Mondiala a Sănătății a recomandat ca oamenii să folosească anumite produse vegetale pentru a ajuta la tratarea diabetului. Smochinele pot avea proprietăți benefice, remarcându-se efecte protectoare asupra ficatului si de reducere a glucozei.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Un studiu făcut în 1998 a constatat ca extractul din frunze de smochin scade nivelul de glucoza si îmbunătățind valorile glicemiei. Pe lângă toate aceste lucruri, studiile de specialitate realizate pe animale au rezultat că extractele de frunze de smochin pot să încetinească producția de glucoză din ficat.

Citeste si: Cum să faci cea mai bună dulceață de smochine. Trucul pentru un gust perfect

Combate negii

Studii mai vechi au arătat că 44% din cazurile cu negi au fost rezolvate cu ajutorul unor produse pe bază de smochine, iar restul de 56% cu ajutorul crioterapiei.

Combate tusea

De cele mai multe ori, medicii recomandă consumul de smochine pentru a trata rapid tusea. Mai mult, smochinele sunt foarte bune în curele de slăbit datorită conținutului de acizi grași omega 3 și omega 6 care accelerează mobilizarea grăsimilor din țesutul adipos. Aceste fructe sunt foarte sărace în calorii, glucide și lipide, în ciuda gustului foarte dulce.

Lucruri interesante despre smochine

1. Fruct sau floare?

Fructul smochinului este, de fapt, o floare care înfloreşte în interiorul smochinei și poartă numele de infructescenţă. Asftel, floarea smochinului nu este vizibilă de la exterior, ci se dezvoltă în miezul smochinei, unde se află şi seminţele acesteia.

2. Sursa de calciu

Cantitatea de calciu din smochine este comparabilă cu cea din lapte. O cană de smochine uscate conţine la fel de mult calciu cât o jumătate de cană de lapte degresat.

3. Potasiu mai mult decât banană

Şase smochine conţin 891 mg de potasiu, mai exact aproximativ 20% din nevoia zilnică şi de două ori mai mult decât o banană mare.

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezvăluiri emoționante despre povestea sa de dragoste cu Cristina Pucean: „Numai Dumnezeu ne poate despărți. Simt că este jumătatea mea.”- kfetele.ro

Citeste si: Reacția lui Klaus Iohannis după ce o tânără de 19 a fost ucisă de un urs în Munții Bucegi: "S-a ajuns prea departe, sunt foarte îngrijorat, m-a șocat evenimentul"- radioimpuls.ro

Citeste si: Contraindicaţii Kiwi: Nu consumaţi acest fruct dacă suferiţi de această afecţiune!

Însă, cea mai importantă proprietate a smochinelor este cea laxativă. Preparate în mai multe feluri, smochinele pot combate eficient constipația.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si