Zilnic, trenurile din România au întârzieri, de la câteva minute, la zeci de minute, care se transformă în ore lungi de așteptare. Cât întârzie trenurile în România? Rezultatele statisticii realizate de mytrain.ro sunt șocante.

Iată ce întârzieri record au trenurile în România? Cât așteaptă oamenii în gară, după trenul întârziat, pentru a ajunge la destinație?

Mai multe informații sunt oferite de Teodora Argint, jurnalist Știrile Kanal D.

În fiecare zi, trenurile au întârzieri.

În fiecare zi, trenurile au întârzieri.

[Sursa foto: istockphotos]

Trenurile întârzie în România. Cât așteaptă românii în gară?

Statistica realizată de mytrain.ro a constat în monitorizarea a 30 de gări, începând cu data de 1 august 2017.

În perioada 1 august 2017- 27 octombrie 2023, au fost înregistrate, î n toate cele 30 de gări monitorizate, 7.925.159 de minute întârziere, adică 5.504 de zile întârziate.

Media zilnică a întârzierilor în această perioadă a fost de 3.479 de minute întârziate, adică două zile de așteptare în 24 de ore.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Potrivit aceleiași statistici, cele mai multe întârzieri au fost înregistrate în București.

Jumătate dintre călătoriile efectuate cu trenul, în România, au ajuns la destinație cu întârzieri, anul trecut, se arată și într-un raport oficial, publicat de CFR. Cei mai afectați sunt călătorii, care ajung la destinație după lungi așteptări.

"O oră și zece minute întârziere! Am stat aici de am murit! Dezastru ce-i în România cu trenurile astea",

a mărturisit o femeie care așteaptă trenul în gara din Craiova, ca să ajungă la București.

"Fără exagerare acum, spun că ultimii 3-4 ani, de fiecare dată când am avut nevoie de un tren, tot timpul au fost întârzieri. Am cunoștințe și colegi care chiar se bazează pe el. Vin de departe, de la Sibiu, din alte părți și stau prin gări, câte două-trei ore noaptea...", a spus dezamăgită o altă călătoare.

Citește și: CFR a făcut anunțul. Acestea sunt animalele cu care nu ai voie să călătorești cu trenul. Care sunt excepțiile

Citeste si: Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un bărbat care să nu fie gelos.”- kfetele.ro

Citeste si: Nikita, marea absentă de la Neversea. Motivul pentru care n-a mai ajuns să cânte cu Maluma- radioimpuls.ro

 Cât timp petrece un român în gară, aștepând sosirea întârziată a trenului?

Cât timp petrece un român în gară, aștepând sosirea întârziată a trenului?

[Sursa foto: istockphotos]

"Cumnata mea pleacă la București, are avion la ora 4, nu se știe dacă-l mai prindem, așa că este o adevărată fericire!", a mărturisit nervoasă o altă femeie.

Primul loc la capitolul întârzieri se află trenurile CFR. CFR Călători ocup locul fruntaș la capitolul timp pierdut în gară așteptând trenul, cu peste 2100 de minute de întârziere pe zi.

Tot raportul CFR arată că anul trecut compania națională de transport a înregistrat aproape 8000 de plângeri, iar majoritatea sunt reprezentate de reclamații legate de întârzieri, confort sau mersul trenurilor. Peste 3400 dintre aceste petiții au primit însă răspuns abia după 3-4 săptămâni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si