Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „În această săptămână vom avea temperaturi peste normalul perioadei?”

Mihai Huștiu, meteorolog de serviciu: „Vremea de vară continuă și la finalul lunii septembrie. În acest weekend am avut parte de caniculă în partea de sud a țării, temperaturi de 36-37 de grade. În câteva localități, chiar și în Capitală au fost 34-35 de grade, cu alte cuvinte temperaturi cu 10-12 grade mai ridicate față de normal.

Și în această săptămână ne vom bucura de vreme de vară. Temperaturile mai scad puțin, dar tot vom avea temperaturi de 30-31 de grade până vineri, chiar sâmbătă. Temperaturi în continuare peste normalul termic al perioadei, inclusiv în Capitală o vreme de vară în aceste zile cu temperaturi de 28-30 de grade,ba chiar 31 de grade la început de săptămână. Vom avea parte și de vânt în prima jumătate a săptămânii, în partea de sud sud-est a țării, rafale de 45 de kilometri pe oră.”

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Dar au fost deja ploi torențiale aseară în sud și în vest, se vor extinde acestea și în alte părți ale țării?”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Mihai Huștiu, meteorolog de serviciu: „A fost un episod de instabilitate pronunțată în jumătatea de vest a țării. A plouat torențial, au fost cantități de peste 60-70 de litri pe metru pătrat, iar acest episod de instabilitate s-a încheiat în această dimineață. În continuare ne vom bucura de o vreme frumoasă și cum am menționat caldă. Următoarele ploi pe care le așteptăm s-ar putea să apară sâmbătă sau duminică, pe partea de vest, centru și nord.”

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Cum arată momentan începutul lunii octombrie?”

Mihai Huștiu, meteorolog de serviciu: „Va fi tot o lună neobișnuit de caldă. Estimările noastre pe următoarele săptămâni, până spre jumătatea lunii octombrie, indică în continuare o vreme mai caldă față de normal. Ne mai putem aștepta și în octombrie la temperaturi ridicate, peste 25 de grade, nu atât de ridicate precum în septembrie, dar vremea s-ar părea că se menține caldă până la jumătatea lunii octombire.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si