Fermierii estimează că anul acesta de Paște, românii vor plăti pentru un kilogram de carne de miel va costa chiar și dublu față de prețul obținut în prezent și cu 30% mai mult, comparativ cu anul 2021, notează Agrointeligența.
Citeste si: Calendar ortodox 3 aprilie 2022. Ce sărbătoare mare este azi? Este dezlegare la ulei și vin
Scumpirile vizibile în preţul grâului, al porumbului, al furajelor, al benzinei şi al motorinei dar şi al energiei electrice şi al gazului au făcut ca şi carnea de miel, pe lângă cea de porc, să se
vândă mult mai scump.
Până de sărbători, carnea de miel va ajunge mult mai scumpă
La ora actuală, carnea de miel iese pe porțile fermelor din țara noastră la prețuri între 35-40 de lei pe kilogram, iar până la sărbătorile Pascale, este foarte posibil ca prețul să explodeze.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Citeste si: Președintele Klaus Iohannis, mesaj cu ocazia a 73 de ani de la înființarea NATO: „Românii beneficiază de cele mai solide garanții de securitate din istorie datorită NATO”
Mulţi dintre români s-ar putea să renunţe la tradiţie, înlocuind pe masa de sărbători carnea de miel cu cea de pui sau curcan.
De unde poți cumpăra miel românesc
Ionuț Cioranu, tânăr crescător de ovine din județul Arad, și vicepreședinte al Asociației Forța Fermierilor, susține că marile magazine nu sunt interesate să achiziționeze carnea de miel crescut în România.
Citeste si: Bilanț COVID-19 în România, 3 aprilie 2022. Sub 1.500 de cazuri noi înregistrate în ultimele 24 de ore
"Dacă veți merge în marile magazine nu găsiți miel românesc. Deci tot ce se vinde în supermarket vine din afară. Ce vând fermierii de Paște se regăsește în piețe și puncte de sacrificare în ferme, pe care anul acesta ni s-a dat voie să le construim, acum cu 3 săptămâni înainte de Paște. Foarte târziu pentru că noi nu suntem pregătiți în acest interval să construim un punct de sacrificare într-o fermă.
În circa 10 zile va ieși legea și este într-adevăr un început de legătură între ciobanul român și consumator, posibilul client. Pentru că costurile la poarta fermieri sunt mult mai mici comparativ cu cele de sacrificare într-un abator”, a mai precizat vicepreședintele AFF.
Citeste si: Carambol cu cinci maşini în parcarea subterană a unui mall din Capitală