Fiecare bucătar cunoaște faptul că la 1kg de carne pentru sarmale se pun 100 g orez. Bucătarii o mai numesc „regula lui 10%“.

În cazul în care trebuie să faceți mai multe sarmale, la 2 kg de carne pentru sarmale, puneți 200g orez, la 3 kg de carne 300 g de orez și așa mai departe. Ceea ce trebuie respectat este „regula lui 10%.

Ingrediente sarmale

Pentru cea mai gustoasă rețetă de sarmale aveți nevoie de 1 kg de carne tocată de porc și de vită, 100 g orez, 3-4 kg varză acră, asta în funcție de câtă varză vreți să puneți printre sarmale, ceapă, ulei pentru prăjit, costiță afumată, 3-4 linguri de bulion, câteva frunze de dafin, cimbru, mărar, sare și piper.

Mod de preparare

Varza se curăță de frunzele exterioare și de cotoare și se aleg foile în care se va pune carnea. În cazul în care varza este prea acră sau prea sărată, frunzele trebuie spălate într-una sau mai multe ape. De obicei, buncia folosea apă calduță.

Ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt, după care se pune la călit în puțin ulei, la foc mic, până când devine sticloasă.

Atunci se adaugă orezul spălat în prealabil. Amestecul se lasă la foc mic două minute, având grijă să amestecați continuu pentru a nu se prinde.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Carnea tocată se pune într-o oală mare, apoi se adaugă ceapa și orezul călite mai devreme, piper măcinat, cimbru uscat și mărar tocat. Se mai pune la acest amestec și o ceșcuță de apă rece. Marele secret al acestei căni cu apă este acela că frăgezește carnea.

Înainte de a începe să adaugi sarmalele, se pun frunze pe fundul oalei pentru a nu risca să se ardă și să strici câteva sarmale.

Deasupra frunzelor, se pun sarmalele în cerc, având grijă ca acel capăt rasucit să fie în jos, pentru a nu se risca să se desfacă sarmalele la fiert. Pentru o aromă savuroasă, puteți adăuga afumătură.

Deasupra sarmalelor se pun câteva frunze de dafin. 

Poftă bună!

Citește și: Crăciunul pe stil vechi 2023. Când sărbătoresc Nașterea Domnului ortodocșii pe stil vechi

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si