Renovarea unei locuinte este o experienta dificila si diferita de la caz, la caz. Spre exemplu, o familie din Bucuresti a investit intr-un apartament de 84 de metri patrati suma de 33 de mii de euro. Banii au fost cheltuiti pentru cumpararea materialelor de constructii, plata zugravilor, achizitionarea de mobilier si de aparatura electrocasnica. Bineinteles, totul tine de calitatea materialelor si a serviciilor pe care le alegi.
Si beneficiarii vor trebui sa inteleaga faptul ca pentru a avea lucrari de calitate ele trebuie platite. Am ajuns la intelepciunea populara: sunteam prea saraci pentru lucuri ieftine. Reparatiile urgente, produse de stricaciuni, trebuie sa reprezinte o exceptie.
Daca ne facem un plan pe urmatorii 2 sau 3 ani, atunci putem economisi. In planul nostru, trebuie sa decidem daca optam pentru mobilier nou sau second-hand si daca putem reutiliza ceea ce avem deja la indemana.
Citeste si: Pensiile românilor se indexează de la 1 ianuarie 2025! Cum poți vedea dacă ți se majorează pensia- kanald.ro
Pentru un imprumut de 2.000 de lei contractat pentru 30 de zile putem inapoia chiar si 3.200 de lei. Iar penalizarile pot ajunge pana la 2% pe zi.
Putem obtine oferte mai bune in cazul in care contractam un credit special pentru modernizari si renovari.
In unele cazuri, rearanjarea mobilierului prin casa sau noi decoratiuni sunt suficiente pentru a schimba infatisarea casei. Aici intra in scena principiul "do it yourself". O banala vaza cu flori nu va mai multumeste? 3 shipci, 3 borcane, niscaiva lipici si o bormasina sunt suficiente pentru o noua metoda de a expune florile.