Cât timp se fierbe porumbul pentru un gust delicios ca în copilărie?
Cu siguranță, porumbul fiert în toiul verii ne aduce aminte de copilărie, de mirosul îmbietor și gustul savuros căruia nu îi poți rezista. Este delicios cu sare, unt sau alte condimente. Este mai simplu să-l cumperi gata făcut, însă cel mai gustos este tot cel preparat în casă, după rețeta gospodinelor.
Există câteva secrete pe care trebuie să le știi pentru a prepara un porumb gustos. Nu este mare lucru sa obtii acel porumb fiert dupa care tanjesti. Cum se fierbe corect porumbul, este necesar sa adaugi si frunzele si matasea porumbului?
În cazul în care nu prea ai stat pe langa mama sau bunica ta in copilarie, atunci cand fierbeau porumb, nu este nicio problema, acum vei știi trucurile pe care le foloseau pentru această rețetă.
Cât timp se fierbe porumbul pentru un gust savuros ca în copilărie?
Trebuie să alegi acel porumb tanar, care sa aiba panusele cat mai verzi, iar boabele sa fie lipite intre ele, fara spatii! Porumbul clasic romanesc are nevoie de un timp de fierbere mai mare decat cel american, mai exact cel putin 45 de minute.
Dupa ce vei desfaci porumbul, nu arunca panusele (frunzele), pentru ca vei mai avea nevoie de ele.
Mai apoi, desfa rand pe rand porumbul. Daca ai probleme cu rinichii sau vrei sa le previi, ar fi bine sa pastrezi si matasea porumbului. Dupa ce l-ai curatat, este momentul sa stii cum sa organizezi totul in oala incapatoare pe care o vei alege.
La final poți adauga o lingurita generoasa de sare, pentru a fi sigura ca vei obtine un porumb aromat si gustos. Daca nu vei pune sare, nu va avea același gust.