Iată cât timp se fierbe corect porumbul pentru un gust delicios la fel ca în copilărie!

Există câteva secrete pe care trebuie să le știi pentru a prepara un porumb gustos. Nu este mare lucru sa obtii acel porumb fiert dupa care tanjesti. Cum se fierbe corect porumbul, este necesar sa adaugi si frunzele si matasea porumbului?

În cazul în care nu prea ai stat pe langa mama sau bunica ta in copilarie, atunci cand fierbeau porumb, nu este nicio problema, acum vei știi trucurile pe care le foloseau pentru această rețetă.

Cât timp se fierbe porumbul pentru un gust savuros ca în copilărie?

Trebuie să alegi acel porumb tanar, care sa aiba panusele cat mai verzi, iar boabele sa fie lipite intre ele, fara spatii! Porumbul clasic romanesc are nevoie de un timp de fierbere mai mare decat cel american, mai exact cel putin 45 de minute.

Dupa ce vei desfaci porumbul, nu arunca panusele (frunzele), pentru ca vei mai avea nevoie de ele. Mai apoi, desfa rand pe rand porumbul. Daca ai probleme cu rinichii sau vrei sa le previi, ar fi bine sa pastrezi si matasea porumbului. Dupa ce l-ai curatat, este momentul sa stii cum sa organizezi totul in oala incapatoare pe care o vei alege.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Retete cu dovlecei pentru toate gusturile

Cât timp se fierbe porumbul pentru un gust delicios ca în copilărie?
Cât timp se fierbe porumbul pentru un gust delicios ca în copilărie?

Citeste si: Ciorbă de perişoare: Reţeta simplă şi delicioasă pentru orice sezon

Trebuie să pui cateva panuse la fundul oalei, dupa care vei incepe sa pui porumbul, unul cate unul. Daca sunt prea mari, rupe-i in doua. Nu uita sa pui si matasea porumbului (macar o parte din ea). Deasupra vei mai pune cateva panuse si vei adauga apa, cat sa acopere totul.

Daca vezi ca porumbul se ridica la suprafata, poti pune ceva mai greu deasupra lor, cum ar fi o farfurioasa mica din tabla.

Citeste si: Reţetă de ardei umpluţi cu orez ca în Grecia

La final poți adauga o lingurita generoasa de sare, pentru a fi sigura ca vei obtine un porumb aromat si gustos. Daca nu vei pune sare, nu va avea același gust.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si