Cât timp vor sta vârstnicii în izolare? Anunțul lui Ludovic Orban
Premierul Ludovic Orban a anunțat marți seară că nu se pune problmea ca vârstnicii să stea în izolare mai mult decât ceilați cetățeni.
„Nimeni n-a discutat această posibilitate (prelungierea restricțiilor doar pentru vârstnici – N.R.). Noi dorim să trecem cât mai repde de această perioadă și evident că ne dorim ca și persoanele în vârstă, chiar dacă sunt mai expuse, să-și poata relua cât mai repede viața normală. Nimeni n-a vorbit despre prelungirea suplimentară a restricțiilor pentru vârstnici”, a declarat Orban, la Realitatea Plus.
Citeste si: Orban, răspuns pentru Ciolacu, Tăriceanu și Ponta: „Văd declarații politice care nu țin cont de realitate”
„Revenirea va fi una graduală, vom dispune treptat eliminatrea restricțiilor, în acele sectoare unde există cele mai mici riscuri de transmitere a virusului. Sigur că ne dorim o revenire rapidă, dar trebuie să fie una rațională și să țină cont de riscurile reîntoarcerii epidemiei”, a adăugat Orban.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Președintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul pentru prelungirea stării de urgență pe teritoriul României, în contextul pandemiei cu coronavirus.
Citeste si: Cât de departe suntem de vârful pandemiei? Anunțul Ministrului Sănătății
Având în vedere că, pe plan mondial, atât numărul de persoane infectate cu coronavirusul SARS-CoV-2, cât și numărul de decese provocate de acesta crește semnificativ, fără să existe, deocamdată, semne certe ale unei eventuale încetiniri a ritmului evoluției pandemiei sau ale unei plafonări a numărului de cazuri, în pofida restricțiilor fără precedent adoptate de statele lumii,
Ținând seama de faptul că, de la momentul instituirii stării de urgență pe teritoriul României prin Decretul nr.195/2020,
atât numărul de îmbolnăviri înregistrate, cât și numărul de decese provocate de coronavirusul SARS-CoV-2 au înregistrat curbe ascendente.Citeste si: FMI: Economia mondială va suferi cel mai rău an de la Marea Criză din anii 1930
Citeste si: FMI: Economia mondială va suferi cel mai rău an de la Marea Criză din anii 1930
”Am emis decretul de prelungire a stării de urgenţă cu 30 de zile. În pofida restricţiilor fără precedente luate de state lumii, nu sunt semne ale încetinării pandemiei la nivel global. Numărul persoanele infectate şi al celor decedate cresc. Ne confruntăm cu o epidemie foarte greu de controlat. Fără aceste măsuri de izolare ne-am fi confruntat cu o explozie a cazurilor imposibil de gestionat de sistemul nostru de sănătate. E scenariul negru pe care ne-am propus să îl evităm.
Pericolul nu a trecut, iar o relaxare a restricţiilor cum cer cu inconştienţă unii politicieni ar duce la noi cazuri”, a declarat preşedintele.