Veneția se pare că va deveni primul oraș din lume pentru vizitarea căruia turiștii vor trebui să achiziționeze un "bilet de intrare". Potrivit informațiilor trransmise de news.ro, acest bilet ar fi obligatoriu doar în anumite perioade, pentru turiștii de o zi.

Ce preț ar urma să aibă "biletul de intrare" și care este scopul?

"Bilet de intrare" în Veneția

"Biletul de intrare" ar urma să fie aplicat pentru prima oară joi, considerată zi de sărbătoare în oraș.

Apoi taxa va fi aplicată în unele weekend-uri, până în luna iulie a acestui an.

Măsura se pare că are ca scop reducerea turismului exagerat. "Biletul de intrare" ar urma să fie achiziționat de turiștii de o zi, care, se pare că vor fi verificați de controlori.

Citește și: A aruncat bani din elicopter pentru a-i face fericiți pe oamenii de pe o plajă. Ce riscă femeia după haosul creat în Sao Paolo?

venetia

Foto simbol- canal Veneția

[Sursa foto: istockphotos]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Scopul este de a găsi un echilibru între turism şi oraş şi locuitorii săi(...) Trebuie să reducem impactul turiştilor de o zi în anumite zile. La anumite date, acesta este prea mare şi acest lucru creează stres pentru oraş, ar fi declarat deputatul pentru turism, Simone Venturini, într-un interviu acordat AFP, citat de news.ro

Primarul orașului ar fi susținut că măsura ar fi mai mult un experiment și consideră că ar urma să fie adoptat și de alte orașe turistice.

Prețul "biletului de intrare" se pare că va fi de cinci euro. Un turist străin ar fi declarat că nu l-ar deranja să plătească o taxă pentru vizitarea orașului.

Dacă vin din străinătate, nu mă deranjează să plătesc 5 euro(...) Nu cred că va fi o mare diferenţă, ar fi declarat un turist străin, conform aceleiași surse.

Citește și: A mers la scăldat și nu s-a mai întors. Trupul tânărului de 23 de ani, dispărut în apele unui lac din Hațeg, a fost găsit după 10 zile de căutări

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

COD QR

Foto simbol- om care scanează un cod QR

[Sursa foto: istockphotos]

Cum poți achizționa "biletul de intrare"?

Turiștii de o zi pot achiziționa biletele de intrare din faţa staţiei Santa Lucia, care este principalul punct de intrare în oraş, de la un ghişeu de bilete de unde pot descărca un cod QR, disponibil şi online. 

Această taxă este necesară turiștilor de o zi, care intră în oraș între orele 08:30 şi 16:00, ora locală. Turiștii vor trebui să îşi descarce codul QR de pe site-ul special, disponibil în mai multe limbi străină, potrivit news.ro.

Turiștii care nu vor avea "bilet de intrare" se pare că vor primi o amendă cuprinsă între 50 și 300 de euro. Sunt scutiți de plata biletului de intrare turiștii care rămân cel puțin o noapte, dar și minorii cu vârste mai mici de 14 ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si