Consiliul General al Municipiului București a votat la sfârșitul iernii trecute, creșterea prețului local de facturare a energiei termice livrate prin sistemul de termoficare. După o perioadă de 11 ani în care s-a menținut același nivel, 137 de lei fără TVA, în prezent, în București, gigacaloria a ajuns să coste 330 lei, fără TVA.

Iarna 2022, prima iarnă când prețul energiei termice va fi majorat

Iarna care urmează este prima în care locuitorii din București vor plăti prețul majorat al energiei termice. În acest context, multe persoane se întreabă cât vor avea de plată pentru întreținere la iarnă.

Citeste si: VIDEO| Lipsa apei calde a făcut ca vânzările de oale și ligheane să explodeze în București

Pe baza datelor din trecut, dacă sistemul de termoficare va funcționa fără sincope, este mult mai avantajos decât încălzirea cu centrală de apartament pe gaze.

Care va fi consumul pentru această iarnă?

În urma statisticilor pentru luna ianuarie, fiind catalogată drept cea mai friguroasă din an, potrivit calculelor specialiștilor, consumul ar fi următorul: 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Un apartament de două camere și două persoane consumă 0,56 GCal pentru încălzire și 0,14 GCal pentru apa caldă. În total, costul din ianuarie pentru energia termică va fi de 242 de lei.

Citeste si: Un actor, din România, a primit o factură la energie în valoare de de 7000 de lei: „Plătesc pentru Casa Poporului”

Un apartament de trei camere și trei persoane consumă 0,67 GCal pentru încălzire și 0,21 GCal pentru apa caldă.

În total, costul din ianuarie pentru energia termică va fi de 305 de lei.

Un apartament de patru camere și patru persoane consumă 0,84 GCal pentru încălzire și 0,28 GCal pentru apa caldă. Totalul, la un preț facturat al gigacaloriei de 346,5 lei (cu TVA inclus, iarna este cotă redusă) costul total din ianuarie pentru energia termică va fi de 388 de lei.

O garsonieră cu o persoană consumă 0,39 GCal pentru încălzire și 0,07 GCal pentru apa caldă. În total, costul din ianuarie pentru energia termică va fi de 160 de lei.

Citeste si: Termoenergetica a anunțat că va începe încărcarea cu apă a instalaţiilor de căldură

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si