Cristi si-a montat instalatie GPL pe masina in urma cu jumatate de an. Decizia a luat-o cand pretul benzinei a sarit de 5 lei pe litru!

Cristi Radu: “ Ajunsesem sa pun benzina la masina, undeva in jur la 100 de lei pe zi. veam de dus copiii la scoala, la pregatire, sotia la serviciu. Acum am trecut pe gpl, mi-am pus butelie, diferenta d ela cer la pamant! Acum ma duc pana in maximum 50 de lei!”.

Gazul petrolier lichefiat a ajuns cea mai avantajoasa varianta pentru care opteaza soferii. Daca pana acum, numarul celor care apelau la montarea unei instalatii GPL era destul de mic, de cand pretul benzinei la pompa a luat-o razna, din ce in ce mai multi proprietari de masini trec pe la service-urile autorizate cu aceeasi cerinta!

Gigi Spiridon: “O instalatie de gaz costa de la 1 885 de lei pentru o Dacia Logan, cu injectie pe benzina, pana la 4 000, 5000 de lei pentru masinile cu o capacitate cilindrica mai mare de 5000 de centimetri cubi”.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Marius Montana- patron statie GPL: “La multi km se cunoaste avantajul instalatiei GPL, care e un cost extra, am inteles undeva la 1000 de euro”.

Chiar daca pretul pentru montarea buteliei GPL este cu multe "cifre octanice", chetuiala se amortizeaza in cateva luni. Totul este sa optati pentru un service autorizat si cu experienta in acest domeniu, astfel incat sa fiti in siguranta.

Dan Sandulescu – mecanic: “Nu exista riscul unei explozii. Butelia este construita dintr-un material care e maleabil, permite deformarea”.

Cristi Radu: “Singurul incovenient este ca a luat un pic din portbagaj, dar foarte putin. In rest, imi fac treaba ca si pana acum”. 

"Benzina saracului", cum i se mai spune, poate sa alimenteze cele mai noi tipuri de motoare care corespund celor mai severe norme de poluare. Atentie, insa la preturi, difera in functie de regiune: in vreme ce in Sibiu, de pilda, pretul pe litru variaza intre 2 lei 30 si 2 lei 50, in Iasi ajunge si la 2 lei 60!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si