Close sidebar
Close sidebar

Câtă sare se pune la varza murată la butoi pentru iarnă

Dacă te pregătești să pui varză la murat pentru iarnă trebuie să ții cot de câteva secrete pe care le știu gospodinele. Pentru ca aceasta să se pastrze super bine și să poți folosi frunzele apoi pentru sarmale iată câtă sare se pune la varza murată la butoi pentru iarnă.

Catalina Popa,

Câtă sare se pune la varza murată la butoi pentru iarnă


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Câtă sare se pune la varza murată la butoi pentru iarnă

Tradiţia spune că varza se pune la murat în jurul sărbătorii Sfântului Dumitru, care are loc pe 26 octombrie. Află din acest articol câtă csare se pune la varza murată la butoi pentru iarnă!
Iată câtă sare se pune la varza murată la butoi pentru iarnă!

Bunicii noştri spunea că se pune o lingură de sare pentru fiecare litru de apă sau 10 linguri la o găleată de apă. Sarea trebuie neapărat să fie grunjoasă, nu extra-fină! Lingura de sare nu trebuie să fie nici rasă, nici extra-plină. Însă, dacă îţi place varza mai sărată, poţi pune o lingură mai plină.
Dacă vrei să ştii câtă sare se pune la varza murată la butoi pentru iarnă în grame, află că în medie este vorba de 30 de grame.

Citeste si: Reţeta de conopidă murată la borcan pentru iarnă

Citeste si: Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Liam Payne! Ce s-a întâmplat înainte cu doar câteva zile ca artistul să-și piardă viața- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Ce se afla în celebrul sicriu de zinc găsit în curtea bisericii „Mavrogheni” din București: Ascundea o mărturie a dragostei nesfârșite- antena3.ro

Citeste si: Reteta pentru harbuji murati

Câtă sare se pune la varza murată la butoi pentru iarnă

Cum alegi varza pentru murat?

Varza pe care vrei să o pui la murat trebuie să fie cât mai coaptă.Dacă este albă, atunci este bine coaptă. De asemenea, varza trebuie să fie tare.


Pentru a nu se înmuia varza murată la butoi, trebuie să dai la o parte frunzele verzi. Dacă nu vrei să le arunci, din ele poţi face o gustoasă varză călită.

După aproximativ o lună,  varza se acrește.

Varza își păstrează proprietățile miraculoase și după ce intră în fermentație, astfel că, un consum regulat de varză murată îi furnizează organismului vitaminele, antioxidanții și enzimele de care are nevoie.

Varza murată este ideal de consumat  în dieta pentru tratarea ulcerului, dar și în dietele de slăbit alături de ciorba de varză.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI