Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș a cerut să nu fie extrădat în România. 

Cătălin Cherecheș vrea să își ispășească pedeapsa departe de România

Până când acesta va fi din nou dus în fața magistraților, acesta va sta în penitenciarul din Augsburg Germania, de acolo de unde este posibil să fie transferat în München.

”Persoana urmărită nu a fost de acord cu implementarea procedurii simplificate de extrădare.

Procuratura din München urmează să se adreseze, joi, Tribunalului Regional Superior din München pentru a dispune ca persoana persecutată să fie reținută în vederea extrădarii”, a declarat procurorul șef Florian Weinzierl, de la Parchetul din München, pentru  Foaiatransilvana.ro.

Cătălin Cherecheș extrădare

Cătălin Cherecheș nu își dorește să fie extrădat în România.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Complicii lui Cherecheș, vânați de poliție. Au loc percheziții de amploare la Baia Mare

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Joi, oamenii au început să facă mai multe percheziții în Baia Mare, privind infracțiunile de „trecere frauduloasă a frontierei de stat”, „favorizarea infractorului” și „fals privind identitatea”. În total, oamenii legii au percheziționat patru locuințe.

Unde ar fi vrut să fugă Cătălin Cherecheș?

Cătălin Cherecheș a avut un plan bine pus la punct. Acesta posibil să se fi gândit să fugă de mai mult timp, însă abia cu o zi înainte de a fi condamnat la cei cinci ani de închisoare cu executare în dosaru de mită. El a fugit cu un taxi până în Satu-Mare, iar mai apoi și-a continuat traseul până la Vama Petea cu duster vișiniu. Acolo, el a prezentat documentul de identitate al vărului său. 

Destinația finală a fost Germania, acolo unde s-a dus la mătușa lui, Eugenia Jederan. În această țară Cătălin Cherecheș declarase public că își dusese o mare parte din bani cu ajutorul unui seif.

”O parte din sumele acestea le-am dus în Germania, având în vedere că mama are domiciliul și în Germania. Nu am prea mare încrede în sistemul bancar din țară, de aceea prefer acest mecanism, deoarece nu este vorba doar de munca mea, ci și de cea a părinților mei și de moștenirea mea” , a precizat edilul. Mai departe, potrivit celor întâmplate, Eugenia Jederan negocia să-l trimită cu un taxi în Viena.

Mătușă Cătălin Cherecheș

Ea este mătușa lui Cătălin Cherecheș din Germania, acolo unde acesta a fost prins de oamenii legii.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Cu ce se ocupă mătușa primarului Cherecheș? Ea este femeia care l-a ajutat pe edil să fugă de poliție

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Cel mai probabil, destinația finală ar fi fost Italia, acolo unde fostul primar ar deține și o proprietate.

Mai mult, polițiștii bavarezi au găsit asupra lui un buletin italian emis încă din anul 2022. Totodată, presa locală din Baia Mare a publicat în 2014 un articol în care detalia afacerile baronilor italieni cu funcționarii români, încă un semn care confirmă dorința lui.

Cătălin Cherecheș a fost prins pe data de 27 noiembrie, în apropierea gării din Augsburg. Acum, în funcție de ceea ce își dorește el va fi sau nu extrădat în România.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si